На Вінниччині локалізовано осередок захворювання свиней на АЧС у с.Мар’янівка Барського району (+фото)

На Вінниччині локалізовано осередок захворювання свиней на АЧС у с.Мар’янівка Барського району (+фото)

06.04.17 10:15 0 468
5 квітня, під головуванням начальника Головного управління Держспоживслужби у Вінницькій області Григорія Сидорука, відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації.

На порядок денний засідання було винесено питання «Про заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території області».

На початку засідання Григорій Сидорук поінформував членів комісії про ситуацію, що склалась в області стосовно виявлення захворювання свиней на АЧС у приватному господарстві с. Мар'янівка Барського району. Він, зокрема, зазначив , що 1 квітня 2017 року житель с. Мар'янівка звернувся до завідувача Верхівським пунктом ветеринарної медицини з інформацією, що в його приватному господарстві загинула свинка віком 9 місяців, вагою 80 кг. В господарстві утримується ще 10 голів свиней. При клінічному огляді свинопоголів'я виявлено, що тварини заходяться в пригніченому стані, температура тіла 40,5-42,0 градусів, відмовляються від корму, мають почервоніння шкіри в ділянці живота та вух.

Загиблу тварину було передано на дослідження. 02.04.2017р. о 20 годині за результатами аналізів було підтверджено діагноз АЧС.

3 квітня 2017 року об 11:00 проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Барській райдержадміністрації, рішенням якого було визначено епізоотичним осередком по захворюванню домашніх свиней на африканську чуму домогосподарство гр. Шумейко В.О. с .Мар'янівка та встановлено карантин.

Встановлено зону захисту - межі епізоотичного осередку адміністративну територію с. Мар'янівка Барського району Вінницької області.

Визначено межі зони нагляду території Барського району с. Володієвці, с.Зелене, ст. Копай, смт Копайгород, с. Супівка, с. Примощаниця, с. Верхівка, с.Буцні, с. Мигалівці, с. Козарівка, с. Журавлівка, с. Сеферівка, с. Лядова, с.Пилипи, с. Підлісний Ялтушків, с. Ялтушків, с. Біличин, с. Слобода Ялтушківська, с. Кузьминці, с. Мартинівка, с. Голубівка, с. Польове, с.Лісове, с. Українське, с. Шипинки, с. Шевченкове.

Встановлено ветеринарно-поліцейські карантинні пости на шляхах:

- 1 пост при в'їзді в с. Мар'янівка дорога із м. Бар Барського району Вінницької області;

- 2 пост на виїзді із с. Мар'янівка - дорога смт Копайгород Барського району Вінницької області;

- З пост при виїзді із с. Мар'яніка на с. Володієвці Барського району Вінницької області;

Підсумовуючи засідання, Григорій Сидорук зазначив, що вогнище захворювання було оперативно виявлено і знешкоджено, завдяки злагодженим діям відповідних підрозділів Держпродспоживслужби, національної поліції та ДСНС: «В даному господарстві проведено ряд заходів, а саме: піддано безкровному умертвінню та спалено 11 голів свиней, очищено від гною гноєзбірники, гноєві риштаки та оброблені хлорним вапном, продезінфіковано приміщення, трактор та тракторний причіп, після вивезення трупів. Спецодяг, взуття та малоцінний інвентар спалено».

Проект рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації , який був розданий членам комісії, зі змінами і доповненнями був прийнятий одноголосно.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ