Молодь хоче бачити Чернігів справжнім європейським містом та пишатися ним

Молодь хоче бачити Чернігів справжнім європейським містом та пишатися ним

06.04.17 08:11 0 484
Квітень у Чернігові традиційно оголошений місячником з благоустрою та озеленення міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану навколишнього середовища. А 8 квітня в обласному центрі проводитиметься День довкілля з прибирання міських територій. Розпорядження про це підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Традиційно напередодні Великодніх свят чернігівці прибирають свої будинки, подвір'я, вулиці, сквери та парки нашого міста. 8 квітня до загальноміського прибирання приєднаються трудові колективи органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, учні та студенти навчальних закладів.

«Наше місто красиве і зелене, зокрема, має 700 га зелених насаджень, не рахуючи Ялівщини. Отже, у комунальних служб міста не вистачить своїх можливостей забезпечити прибирання всіх зелених зон міста», - сказав начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков під час ток-шоу «Медіакратія» на ТРА «Новий Чернігів». Він закликав усіх небайдужих чернігівців долучитися до проведення місячника благоустрою у місті.

Роман Старіков нагадав, що у парку Мар'їн гай висаджується черемхова алея, присвячена 31-м роковинам трагічних подій на Чорнобильській АЕС та вшануванню пам'яті героїв Чорнобиля. А кілька днів тому напроти Мегацентру облаштували Алею сакур.

Принагідно він зазначив, що міська влада активно працює над покращенням благоустрою міста та його озелененням. «Хочеться, щоб люди не псували майна громади міста, не смітили, не ламали лавки, не зривали квіти, а насолоджувались красою нашого древнього міста», - сказав він.

Заступник голови Деснянської районної у м. Чернігові ради Олександр Антонов повідомив, що у Деснянському районі вже близько 70 організацій почали наведення ладу на своїх територіях й колектив Деснянської районної у місті ради також бере активну участь у благоустрої міста.

У ток-шоу також взяли участь викладачі та студенти вищих та професійно-технічних навчальних закладів міста, громадські активісти.

Викладачі та студентська молодь розповідали про свою участь у проведенні Днів довкілля та благоустрою міста. Було сказано, що колективи навчальних закладів міста виходять прибирати місто часто, не чекаючи загальноміських заходів з благоустрою територій. Адже, на їх думку, такі заходи є важливою складовою виховного процесу, й, окрім виховання екологічної свідомості, естетичного виховання, це ще і частка національно-патріотичного виховання молодого покоління.

Студенти поділилися своїм ставленням до проведення Днів довкілля та своїми враженнями. Зокрема, відзначили, що разом із корисною справою це ще й приємне спілкування з друзями і гарний настрій на цілий день з усвідомленням, що зробив щось дуже добре. Вони також зауважили, що змінюючи світ, кожен має почати з себе і закликали городян дбати про чистоту та не смітити у своєму місті.

Спільна думка - Чернігів змінюється на очах, особливо в центральній частині, і стає справжнім європейським містом.

На питання: «Яким ви хочете бачити своє місто?» молодь відповіла одностайно: екологічно чистим, охайним, зеленим, з гарними парками, скверами, клумбами і розвиненою туристичною інфраструктурою.

В ефірі ток-шоу "Медіакратія" можна буде подивитись 6 квітня о 18.05

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: прокуратура ...
Наступна новина: В Луцьку депутати міської ...

КОМЕНТАРІ