Тернопільщину відвідав почесний консул України у м. Познань (Республіка Польща) Вітольд Хоровський

Тернопільщину відвідав почесний консул України у м. Познань (Республіка Польща) Вітольд Хоровський

06.04.17 12:39 0 549
Перебуваючи на Тернопільщині, почесний консул України у м. Познань Великопольського воєводства (Республіка Польща) Вітольд Хоровський та керівник Представництва Міністерства закордонних справ України у Львові В'ячеслав Войнаровський зустрілися з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком. Сторони визначили перспективні напрямки співробітництва Тернопільщини з Великопольським воєводством, а також обговорили ініціативу встановлення на будівлі школи села Цигани Борщівського району меморіальної дошки Лукашу Хоровському, батьку Вітольда Хоровського, непересічної особистості в українсько-польських відносинах. До слова, Лукаш Хоровський реалізував на території Тернопільської області чимало проектів, серед яких: відновлення вищевказаної школи, реалізація проектів навчання дітей з Тернопільщини у Польщі, відновлення греко-католицьких та римо-католицьких церков тощо.

Під час офіційної зустрічі Степан Барна насамперед відзначив державницьку позицію Польщі, спрямовану на підтримку територіальної цілісності України. А також подякував за роботу польських колег, що проводиться у напрямку оздоровлення дітей учасників АТО та лікування поранених військових.

«Тернопілля активно працює щодо залучення інвестицій і серед 37 країн, що вкладають інвестиції в економіку нашого краю, Польща займає шосте місце. Ми активно працюємо на створення умов для розвитку польського бізнесу на території області, готові до подальшої співпраці та будемо вдячні за будь-яку можливість залучення потенційних інвесторів в економіку Тернопільської області», — зазначив очільник області.

З-поміж іншого Степан Барна відзначив, що із 34 замків, які налічується на теренах області, 2/3 мають спільну історію українського та польського народів. У свою чергу Вітольд Хоровський розповів про реалізацію культурних та громадських проектів у Польщі. Зокрема, за його словами, цьогоріч відбудеться вже 10 ювілейний фестиваль «Українська весна у Познані».

«Розглядається низка ініціатив, спрямованих на допомогу українській економіці. Торік був реалізований пілотний проект разом із торговельно-промисловою палатою Великопольського воєводства — створення українсько-польського бізнес-клубу, — розповів Вітольд Хоровський. — На прикладі співпраці з Тернопільщиною ми демонструємо всім нашим недругам, що український та польський народи — разом. Ми робимо все, аби й надалі зміцнювати наші дружні та партнерські відносини».

Наприкінці зустрічі Степан Барна запросив почесних гостей до участі в інвестиційному форумі, що відбудеться 25 травня на Тернопіллі.

Довідково:

Почесний консул України в Познані, продовжувач місії свого батька Луки Хоровского ( який помер в 2011 році) Вітольд Хоровський починаючи з 2012 року. Його діяльність спрямована на розвиток українсько-польських взаємин в галузі міжрегіонального співробітництва, а також в культурній, благодійній та гуманітарній сферах. За фахом — бізнес-консультант, який спеціалізується в галузі управління та стратегічного консалтингу. Вітольд Ходоровський брав участь в розробці та реалізації стратегій і систем управління для багатьох польських ізарубіжних організацій.

Основними завданнями почесного консульства України в Познані є: захист і підтримка інтересів України, юридичних осіб і громадян України, які проживають і працюють у Великопольщі; зміцнення співпраці в політичному, економічному, науковому та культурному напрямках між Польщею і Україною.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки прокуратурі ...
Наступна новина: Заклади Житомирщини,крім ...

КОМЕНТАРІ