Орест Сінгалевич: Спалювати відходи під час прибирання категорично заборонено!

Орест Сінгалевич: Спалювати відходи під час прибирання категорично заборонено!

06.04.17 08:20 0 415
Навесні, особливо перед великодніми святами, люди часто збираються на спільні толоки, аби впорядкувати не лише власні помешкання, а й зробити чистішими ліси, узбіччя, береги річок. Про те, яких правил безпеки потрібно дотримуватися під час прибирання розповів начальник управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА Орест Сінгалевич під час екологічної акції «За чистий Дністер».

За його словами, спільні толоки – це масовий рух, а тому в процесі прибирання території потрібно враховувати багато аспектів у сфері дотримання правил безпеки і в сфері екології.

«До таких робіт залучається дуже багато учнівської молоді, адже дітям потрібно змалку прививати працелюбність і любов природи, при цьому, враховуючи територію, на якій проводиться робота, – зауважив Орест Сінгалевич. – Перш за все це має бути якнайдалі від водойм, автомобільних чи залізничних шляхів. Діти можуть прибирати лише в межах населених пунктів, де немає ризиків для здоров'я. Дорослим рекомендується працювати в пришляхових смугах, у прибережних смугах річок та водойм. Що стосується побутового сміття, то його потрібно складати в пакети, якщо розвинута структура сортування сміття, то бажано його сортувати, якщо ж ні, то збирати сміття до купи й відвозити в місця видалення відходів – на міські, селищні чи сільські сміттєзвалища. Спалювати ці відходи категорично заборонено, адже можна добитися протилежного ефекту й завдати шкоди не лише довкіллю, а й життю і здоров'ю людей».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 12 - річна чернігівська ...

КОМЕНТАРІ