Тернопілля: екоінспекція виявила порушення в роботі «Укрветсанзаводу»

Тернопілля: екоінспекція виявила порушення в роботі «Укрветсанзаводу»

07.04.17 09:11 0 494
Тернопільська філія державного підприємства «Укрветсанзавод» порушує вимоги ст. 39 Закону України «Про екологічну експертизу». Про це стало відомо після перевірок Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області на протязі 2016 - 2017 років.

«Підприємство проводить діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи. Фактично на відкритій території з 2007 р. зберігається орієнтовно біля 4 тис. тонн побічних продуктів тваринного походження, які вже неможливо переробити на продукцію і які повинні бути утилізовані або захороненні у відповідності до чинного законодавства. Однак підприємство не вживає заходів, щоб розв`язати дану проблему, тому існує загроза потрапляння продуктів розкладу тварин у р. Серет. Технологія переробки морально і фізично застаріла, що не дозволяє ефективно переробляти продукцію тваринного походження. Приписи щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства керівництвом підприємства ігноруються» - прокоментував начальник Держекоінспекції Едуард Ференц.

Він повідомив, що матеріали скеровано до Тернопільського окружного адміністративного суду для прийняття рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності підприємства, пов'язаної із негативним впливом на навколишнє природне середовище.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку депутати ...
Наступна новина: Покарали двох лучан,які ...

КОМЕНТАРІ