На Вінниччині розпочато роботу по створенню інтерактивної карти – спеціалізованого реєстру дітей з інвалідністю (+фото)

На Вінниччині розпочато роботу по створенню інтерактивної карти – спеціалізованого реєстру дітей з інвалідністю (+фото)

07.04.17 08:02 0 471
5 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» щодо створення інтерактивної карти – реєстру дітей з інвалідністю, які проживають на території Вінницької області.

Ініціатором зустрічі, що об'єднала органи виконавчої влади та інститути громадянського суспільства області, виступила громадська організація «Автомайдан Вінниччини», яка буде здійснювати координацію заходів у рамках реалізації проекту.

У роботі «круглого столу» взяли участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, заступник директора – начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, начальник управління правового забезпечення та соціального обслуговування Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Сергій Шмігленко, головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Лариса Бевза, начальник учбово-спортивного відділу комунального закладу «Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Руслана Гаврилюк, голова громадської організації «Автомайдан Вінниччини» Таїса Гайда, представники громадських організацій, закладів по роботі з особами з інвалідністю, засоби масової інформації регіону.

«Створення спеціалізованої інтерактивної карти дозволить володіти всією необхідною інформацією щодо дітей з інвалідністю, які проживають на території області. Це дасть змогу ширше залучити таких дітей до навчально-виховного процесу та створити всі належні умови для подальшого розвитку інклюзивної освіти на Вінниччині», – зазначила Світлана Василюк.

«Ми не повинні забувати, що інклюзія – це, в першу чергу, створення комфортних умов життя для осіб з інвалідністю, а не пристосування до навколишнього середовища», – відзначила Таїса Гайда.

За підсумками роботи було вирішено на першому етапі створення інтерактивної карти охопити 5 категорій дітей з інвалідністю, а саме: дітей з аутизмом, синдромом Дауна, дитячим церебральним паралічем (ДЦП), порушеннями зору та слуху. Також, в основу розробки карти покласти принципи інформативності, доступності, практичності та мультимедійності з можливістю подальшого інформаційного наповнення створеного веб-ресурсу.

За словами Таїси Гайди, доречно було б розробити комплексну соціальну програму по підтримці дітей з інвалідністю у Вінницькій області, або внести відповідний розділ до однієї з діючих соціальних програм затверджених обласною Радою.

Без сумніву, розробка інтерактивної карти, яка буде містити в собі відомості про місце проживання та нозологію дітей з інвалідністю, стане одним з вагомих кроків до залучення осіб з інвалідністю до суспільства та розвитку інклюзивного середовища на Вінниччині.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: О выборе хрустальных люстр
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ