В Луцьку на облаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Гордіюк,39 з міського бюджету виділили кошти

В Луцьку на облаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Гордіюк,39 з міського бюджету виділили кошти

07.04.17 11:11 0 827
“Чи у планах міської влади цьогоріч облаштувати амбулаторію загальної практики сімейної медицини на вулиці Гордіюк, 39?”, - таке питання жителька міста Луцька задала виконувачу повноважень міського голови Ігорю Поліщуку під час ефіру у програмі “Відкрите місто”.

Повідомляємо, що у бюджеті міста на 2017 рік передбачено один мільйон гривень управлінню капітального будівництва міської ради на виготовлення проекту та реконструкцію приміщення колишньої аптеки №133 (вул. Гордіюк, 39) під амбулаторію КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» та 150 тис. грн на виготовлення проекту реконструкції амбулаторії на вул. Корольова, 3, яка має здійснюватись за кошти Світового Банку в 2018-2019 роках.

Крім того, в порядку співфінансування, у міському бюджеті у 2017 році передбачено 247 тис. грн на придбання обладнання для міських центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Також у 2017 році заплановано за кошти Світового Банку розпочати реконструкцію та обладнання амбулаторій на вул. Рівненській, 119 та вул. Бенделіані, 7, проекти яких в межах співфінансування за кошти міського бюджету були виготовлені у 2014-2015 роках.

Довідково. У липні 2013 року розпочав роботу новий амбулаторно-поліклінічний заклад на вул. Бенделіані, 7, - центр первинної медико-санітарної допомоги №1 (в районі підшипникового заводу), який об'єднав навколо себе ще три амбулаторії загальної практики-сімейної медицини (мікрорайон Вересневе, вул. Львівська, 63, вул. Стрілецька, 37).

На базі комунальних закладів «Луцька міська поліклініка №1», «Луцька міська поліклініка №2», «Луцька міська поліклініка №3» у січні 2014 року створено центри первинної медико-санітарної допомоги.

У складі КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» функціонує три «внутрішніх» та дві «зовнішніх» амбулаторії загальної практики-сімейної медицини: на вул. Привокзальній, 13 та у селі Хорохорин Луцького району.

Виконавчі органи міської ради працюють над питанням щодо розширення у 2017 році площ амбулаторії загальної практики-сімейної медицини на вул. Привокзальній, 13 вищезгаданого центру та вишуковуванням приміщень для облаштування амбулаторій в інших мікрорайонах міста.

Комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» має у своєму складі три «внутрішніх» та одну «зовнішню» амбулаторії загальної практики-сімейної медицини (на вул. Наливайка, 6), реконструкція якої планувалася за кошти Світового Банку. Однак, з урахуванням численних звернень громадян та депутатів, сесія міської ради за підсумками роботи у першому півріччі 2016 року виділила кошти із бюджету міста в обсязі 1,2 млн грн на проведення реконструкції приміщення та 0,5 млн грн на придбання обладнання, медичної техніки і меблів. Реконструкція приміщення була завершена в грудні 2016 року. Амбулаторія розпочала повноцінну роботу в січні 2017 року.

Комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №3» (колишня поліклініка №3) має у своєму складі дві «внутрішніх» амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Управління охорони здоров'я

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ