Делегація з Вінниччини,на чолі з Ігорем Івасюком,відвідала Університетський інститут реабілітації у м. Любляни,що у Республіці Словенія (+фото)

Делегація з Вінниччини,на чолі з Ігорем Івасюком,відвідала Університетський інститут реабілітації у м. Любляни,що у Республіці Словенія (+фото)

07.04.17 10:40 0 472
В рамках офіційного візиту до Республіки Словенія з метою ознайомлення з досвідом реформування медицини у пострадянських країнах представники Вінницької області продовжують знайомитись з системою галузі у країні.

Так, 05.04.2017 року вони мали нагоду відвідати Університетський інститут реабілітації у м. Любляни.

Історія реабілітаційного інституту почалася в 1954 році з двох відділень на півсотні ліжок. На цей Центр відомий на всю Європу своїми досягненнями у фізичній реабілітації та науковими розробками в реабілітаційній робототехніці, біомедичному інжинірингу та протезуванні. Кожен рік на лікування та реабілітацію в центр приїжджає близько вісімнадцяти тисяч пацієнтів, більше 2 тисяч проходять реабілітацію в умовах стаціонару.

Генеральний директор Роберт Куджелдж та директор по медичним питанням професор Олена Бургер ознайомили гостей з особливостями роботи закладу, зокрема презентували «умний дом» для пацієнтів, який функціонує в самому інституті.

Крім того, Генеральний директор центру Руді Долсак, директор з медичних питань та заступник з розвитку медичних послуг ознайомили представників Вінницької області з роботою Центру первинної медичної допомоги у м. Любляни, зокрема з функціонуванням лабораторії, центру симуляції тощо.

Слід зазначити, що особливість стратегії охорони здоров'я Словенії полягає в її гнучкості та орієнтованості на потреби населення, які визначаються по абсолютно об'єктивними критеріями: захворюваністю, демографічними показниками, рівнем розвитку медичних технологій і тощо.

Щоб зрозуміти, наскільки відповідально підійшло держава до задоволення медичних потреб населення країни, варто зіставити її бюджетні витрати на охорону здоров'я – 2,5 млрд євро з аналогічними витратами на освіту - 1,9 млрд євро і оборону - 0, 5 млрд євро (за даними 2011 року).

В основі державної системи охорони здоров'я країни знаходиться первинна ланка, а її «центральна» фігура - сімейний лікар.

Первинне медичне обслуговування надається як державними, так і приватними медичними установами (медичними пунктами та центрами первинної медичної допомоги).







































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ