Тернопільська обласна державна адміністрація долучилася до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» (фото,відео)

Тернопільська обласна державна адміністрація долучилася до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» (фото,відео)

09.04.17 09:46 0 481
Чортківський лісгосп, Заліщицьке лісництво: на цій пустій ділянці за кілька десятиліть з'являться розложисті клени, міцні дуби, високі сосни. Свій внесок в озеленення Тернопільщини зробила і обласна адміністрація. Керівники департаментів, на чолі зі Степаном Барною висадили 1300 саджанців на площі один і три гектари...

«Майбутнє лісу в твоїх руках» - акція вже традиційна. Як кажуть лісничі, в основному посадка проходить навесні, адже і світловий день довший, і вологість вища, а отже сіянці та саджанці приживаються краще. Середня лісистість Тернопільської області – 13,5%, при цьому до науково-обґрунтованих показників бракує трохи більше 6%. Тож лісничі поставили собі річне завдання - 600 гектарів відтворення лісів. Водночас у голови обласної адміністрації Степан Барни плани куди амбітніші – задачу ставить перед усім Тернопіллям — перед кожним жителем області.

«Нині наше завдання посадити цю ділянку і найважливіше, що зробити, то за рік кожному жителеві Тернопільської області посадити по одному деревцю, щоб потім за підсумками року ми сформували невеликий ліс в один мільйон дерев. Думаю, що це буде найбільшим здобутком, який ми можемо зробити.

Наше завдання – пропагувати і щоб в кожному селі, в кожному населеному пункті області садили по деревцю. І наше завдання своїм прикладом його впорядкувати і показати приклад, що треба робити для того, щоб Тернопілля змінилося, починаючи з кожного з нас», - зазначає Степан Барна.

Відродити та поповнити “зелені легені” допоможе й обласна програма “Ліси Тернопільщини”. Вона вже пройшла екологічну комісію — справа залишилася за депутатами облради. Програмою передбачено, що впродовж 5 років на Тернопіллі висадять півтисячі гектарів нових лісів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ