Представників ОТГ з Тернопільщини навчають писати Статути територіальної громади

Представників ОТГ з Тернопільщини навчають писати Статути територіальної громади

09.04.17 08:43 0 508
У Тернопільській області продовжується реалізація проекту «Ефективний розвиток об'єднаних громад». У рамках проекту учасники з 9-ти об'єднаних громад Тернопільської області беруть участь у тренінгах на яких розглядають теми з підготовки та написання проектів Статуту територіальної громади та Правил благоустрою території.

Привітав учасників тренінгу заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Віктор Якимук.

«На початок 2017 року в області діє 36 об'єднаних територіальних громад, які охоплюють 34% території та 27 % (близько 290 тис. осіб) населення області. Загалом об'єдналося 206 міських, селищних та сільських рад (345 населених пунктів), що складає третину від їх загальної кількості в області. Можна сказати, що організаційний етап формування громад розпочато і він вже невідворотньо продовжується. Зараз розпочався наступний етап – а саме процес організації нормальної, повсякденної роботи громад, пов'язаної з розробленням планів їх соціально-економічного розвитку, розробленням і впровадженням проектів будівництва, реконструкції і капітального ремонту об'єктів соцкультпобуту та інженерно-транспортної інфраструктури, формуванням структур і органів громад, а також розроблення "внутрішніх" документів, які будуть сприяти та унормовувати діяльність громад, спрямовану на задоволення конкретних запитів їх мешканців. Саме тому мені приємно привітати учасників цього зібрання, на якому будуть розглядатися питання важливі для реалізації повноважень громад, і які спрямовані на вирішення конкретних проблемних питань їх діяльності – розроблення статутів громад та правил благоустрою. Бажаю вам плідної роботи, яка, впевнений, дасть тільки позитивні результати», - зазначив Віктор Якимук.

“Спілкуючись з керівництвом громад ми часто чуємо занепокоєння, що села і селища, які об'єднаються навколо центральної садиби, віддаватимуть всі ресурси в “центр” і вони не матимуть впливу на прийняття рішень щодо інфраструктурних проектів. Ці питання можна зняти завдяки прийняттю відповідних норм у Статуті громади” – прокоментував керівник проекту, голова ГО “Центр розвитку громад” Максим Черкашин.

Нагадаємо, проект “Ефективний розвиток об'єднаних громад” реалізовують громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy, NED).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині до суду ...

КОМЕНТАРІ