Степан Барна: Проблеми в області вирішаться тоді,коли відповідальність на себе візьмуть органи влади на місцях

Степан Барна: Проблеми в області вирішаться тоді,коли відповідальність на себе візьмуть органи влади на місцях

09.04.17 09:30 0 482
До вирішення будь-яких проблем у тій чи іншій галузі області слід підходити відповідально – не звинувачувати у їх створенні когось, а взяти відповідальність на себе. Йдеться перш за все про передачу повноважень на місця. На цьому акцентував голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час наради за участі першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В'ячеслава Негоди.

Ключовими темами, що звучали на нараді були питання про стан децентралізації в області та завдання виконавчої влади у проведенні реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Зокрема, як зазначив очільник області, у містах, які взяли на себе повноваження, збільшується кількість інвестицій, кількість збудованого житла, введеного в експлуатацію. Крім того, зростають показники по всіх бюджетах громад. Власні надходження до місцевих громад у 2017 році, до прикладу, зросли на 38%.

«Головне у даній ситуації не боятися брати на себе відповідальність і створювати на місцях необхідні органи, які дозволять жителям Тернопільщини, звертатися за допомогою на місці, а не їхати до району чи області. Стосується це, зокрема, й передачі повноважень Державної архітектурної інспекції місцевим органам влади. А всім уже відомо, що в області склалася дуже неприємна ситуація із відмовами ДАБІ, коли люди не могли отримати дозволи на перепланування приміщень, на початок будівельних робіт, а також отримати декларації. Ми всіма силами готові сприяти об'єднаним територіальним громадам, яких нині уже є 36. Наразі триває процес реформування – в освіті, в культурі, в медицині… Цей рік ми вирішили, що буде ще й стартом з відновлення спортивної інфраструктури на Тернопільщині. На це плануємо спрямувати щонайменше 10% з Фонду регіонального розвитку. У планах – відкрити спортивні майданчики у кожній територіальній громаді області й водночас хочемо відновити спортивну інфраструктуру, яка вже є. Тому важливо, щоб керівництво на місцях було ефективним, активним, вимогливим і рішучим», – підсумував Степан Барна.

Нагадаємо, у п'ятницю, 7 квітня, у Тернопільській облдержадміністрації відбулася нарада на тему: «Стан децентралізації в області та завдання виконавчої влади у продовженні реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади». У даному заході взяли участь голови РДА, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та керівники структурних підрозділів Тернопільської ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі капітально ...
Наступна новина: Чернігів: Фінансування ...

КОМЕНТАРІ