Тернопільщина успішно реалізує ініціативу Уряду та ДСНС з впровадження секторальної децентралізації органів цивільного захисту

Тернопільщина успішно реалізує ініціативу Уряду та ДСНС з впровадження секторальної децентралізації органів цивільного захисту

09.04.17 09:04 0 538
Сертифікати семи територіальним громадам Тернопільщини на пожежно-рятувальну техніку вручив Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

Тернопільщина успішно реалізує ініціативу Уряду та Державної служби з надзвичайних ситуацій по впровадженню секторальної децентралізації органів цивільного захисту. Торік пожежно-рятувальні частини відкрили у 5 громадах Тернопільської області, цього року відкриють ще дев'ять.

«Ми отримали запевнення від Віце-прем'єр-міністра, що разом зробимо все, аби наше життя і життя кожного громадянина в Тернопільській області було безпечним», - наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Повноцінна система захисту і безпеки людей у громадах, максимально наблизить послуги, які надають підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій — запевнив Віце-прем'єр-міністр. Нині створюється розгалужена система місцевих пожежно-рятувальних команд і запроваджуються законодавчі механізми.

«Нам потрібно підтримати в ВР законопроект, який дає можливість передавати від територіальних органів підрозділів обладнання, техніку до органів місцевого самоврядування. Це дасть нам також можливість звільнений ресурс спрямувати на підсилення територіальних органів служби надзвичайних ситуацій», - зазначив Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, перебуваючи на Тернопільщині.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ