На Тернопіллі проекти з відновлюваної енергетики — це можливість економічного розвитку краю

На Тернопіллі проекти з відновлюваної енергетики — це можливість економічного розвитку краю

09.04.17 08:17 0 522
Економічні переваги та особливості впровадження в Україні проектів із виробництва енергії з відновлювальних джерел енергії визначили під час семінару «Поширення досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку відновлюваної енергетики», що відбувся 7 квітня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Організатори даного семінару: Держенергоефективності, Тернопільська облдержадміністрація та Тернопільська міська рада за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Захід розпочав перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак.

«Відновлювальні джерела енергії відіграють визначальну роль, за цим наше майбутнє. Тернопільщина має певний потенціал, який необхідно розвивати. Даний семінар покликаний продемонструвати, що спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного результату, якщо діятимемо чітко, злагоджено і раціонально», — зазначив Іван Крисак.

Проекти з відновлюваної енергетики – це не лише можливість замістити газ, йшлося під час семінару. Насамперед це можливість економічного розвитку регіону, активізація роботи малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць та надходження до бюджетів. Завдяки подібним проектам територіальні громади можуть заробляти.

Також під час семінару обговорили поширення та впровадження досвіду виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних джерел; стимулювання до впровадження проектів у сфері ВДЕ; економічні стимули, законодавчі ініціативи та фінансові механізми. Крім цього, особливості вирощування енергетичних культур та виробництва біопалива, міжнародний досвід підтримки «зеленої» енергетики на муніципальному рівні, а також кредитування проектів відновлюваної енергетики.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За позовом прокуратури ...
Наступна новина: Геннадій Зубко: у першому ...

КОМЕНТАРІ