Чернігів: Фінансування проектів в рамках Програми розвитку громадянського суспільства цього року збільшено вдвічі

Чернігів: Фінансування проектів в рамках Програми розвитку громадянського суспільства цього року збільшено вдвічі

09.04.17 09:33 0 450
Вчора, 6 квітня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради затверджено склад конкурсної комісії щодо проведення міського конкурсу проектів в рамках Програми розвитку громадянського суспільства в м. Чернігові на 2016-2020 роки. До її складу увійшли заступник міського голови Олександр Ломако, депутати та спеціаліст відділу звернень громадян Чернігівської міської ради.

Крім того, відповідно до прийнятого рішення цього року громадські організації, які виявлять бажання брати участь у конкурсі в рамках зазначеної Програми, подаватимуть проекти у двох напрямках: проекти в сфері охорони здоров'я та спорту (популяризація та стимулювання здорового способу життя серед населення міста, розвиток фізкультури та спорту, профілактика захворювань серед різних верств населення); історико-просвітницькі проекти (популяризація історії міста; боротьба з вандалізмом; збереження історичного середовища міста; удосконалення, створення, чи урізноманітнення історичних відпочинкових зон міста; підвищення рівня міського патріотизму).

На кожний цей напрямок з міського бюджету буде виділено по 100 тисяч гривень. Максимальна сума бюджету проекту не повинна складати більше 25 тисяч гривень. Таким чином, у межах одного напрямку потенційно може бути не менше 4 переможців. Усі проекти мають бути реалізовані в межах міста Чернігова до завершення поточного бюджетного року.

Виконком також затвердив критерії оцінювання конкурсних пропозицій, де максимальна оцінка може бути 100 балів. А саме:

- відповідність технічним вимогам – до 5 балів;

- актуальність та соціальна значущість ідеї (проекту) для громади м. Чернігова – до 20 балів;

- скоординованість заходів проекту – до 15 балів;

- важливість отриманих результатів внаслідок реалізації проекту – до 15 балів;

- стійкість результатів після закінчення реалізації проекту – до 15 балів;

- наявність партнерів чи співвиконавців проекту – до 5 балів;

- доцільність реалізації проекту з огляду на затрачені ресурси – до 10 балів;

- досвід організації – до 5 балів.

Довідково. Запровадження конкурсного підходу у відборі проектів інститутів громадянського суспільства сприятиме відкритості і прозорості реалізації проектів, розвитку конкуренції та сприяння боротьбі з корупцією в місті, збільшенню мотивації до якісних змін та потенціалу міста, залучення громадських організацій до суспільного життя міста.

Практика впровадження таких проектів існує в багатьох містах України і показує досить позитивний результат та покращення ситуації в різних сферах, залежно від обраних напрямків.

Рішення «Про склад конкурсної комісії щодо проведення міського конкурсу проектів в рамках Програми розвитку громадянського суспільства в м. Чернігові на 2016- 2020 роки»

Рішення «Про проект Програми розвитку громадянського суспільства в м. Чернігові на 2016-2020 роки» та Положення про міський конкурс проектів

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Проблеми в ...
Наступна новина: Цьогоріч у луцьких дворах ...

КОМЕНТАРІ