Марина Порошенко вручила сертифікати учасникам тренінгу з розвитку інклюзивної освіти у Житомирі

Марина Порошенко вручила сертифікати учасникам тренінгу з розвитку інклюзивної освіти у Житомирі

09.04.17 08:09 0 491
Під час робочого візиту на Житомирщину 7 квітня, Марина Порошенко взяла участь у роботі тренінгу для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій області та вручила учасникам сертифікати.

Захід проходить у рамках експериментального проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Звертаючись до фахівців ПМПК, дружина Глави держави зауважила, що команда реформаторів інклюзивної освіти в Україні розширюється і стає більш потужною: «Від до нас долучилися майже 90 спеціалістів Житомирщини, які розуміють, що кожна дитина – унікальна і неповторна».

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич подякував Марині Порошенко за втілення проекту на Житомирщині та зазначив:

— «Наша позиція однозначна: ми повинні розвивати не радянську систему інтернатних закладів, а сучасну і прогресивну інклюзивну освіту, де дитина почуває себе впевнено, проходить соціалізацію та отримує якісні рівня знання. На розвиток і підтримку інклюзивної освіти цьогоріч із державного бюджету Житомирщина отримала 8 млн грн субвенції (6,4 млн грн на оплату додаткових корекційних занять та 1,6 млн грн – на придбання корекційного обладнання). Тому, впевнений, що відсоток охоплення дітей з особливими потребами інклюзивною освітою зросте». —

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях запрацював ...

КОМЕНТАРІ