В Житомирській області ігор Гундич та Павло Розенко перевірили якість надання адмінпослуг у Тетерівській ОТГ

В Житомирській області ігор Гундич та Павло Розенко перевірили якість надання адмінпослуг у Тетерівській ОТГ

09.04.17 08:58 0 537
Якість надання адміністративних послуг у Тетерівській об'єднаній громаді перевірили Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко та голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

В рамках робочої поїздки до Житомирської області 7 квітня, Павло Розенко відвідав ЦНАП у с. Корчаку, де з березня 2017 року розпочав роботу агентський пункт Пенсійного фонду з обслуговування громадян.

— «За рахунок децентралізації та реформи Пенсійного Фонду ми максимально наближаємо пенсійні послуги до людини. За допомоги та активної участі територіальних місцевих громад ми відкриваємо ось такі агентські пункти Пенсійного фонду в ОТГ. Вони будуть виконувати первинну роботу інспекторів: прийом документів від громадян, надання консультацій щодо перерахунків, оформлення пенсій, обрахування стажу. Тепер людині не треба їхати в Житомир, стояти там в чергах, коли можна прийти сюди, в ЦНАП, і отримати необхідні консультації щодо пенсійного забезпечення. Тому я закликаю всі територіальні громади Житомирської області підключитись до такої робити», – зазначив Віце-прем'єр-Міністр України.

В приміщенні ЦНАПу облаштовано автоматизоване робоче місце для фахівця Пенсійного фонду з доступом до мережі Інтернет. За період роботи агентського пункту у громаді понад 300 осіб звернулось до спеціаліста Фонду.

Таких пунктів, які знаходяться поза межами приміщень органів Пенсійного фонду, на території області є три – один у Тетерівській ОТГ та два у м. Бердичеві.

Під час огляду ЦНАПу голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що працівники за рік функціонування установи надали більше 2,5 тис. послуг, більшість з яких – послуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. У 2016 році здійснено капітальний ремонт приміщення за рахунок співфінансування: державна субвенція склала 1 млн 91 тис. грн, а поточний ремонт здійснили за рахунок коштів місцевого бюджету в сумі майже 200 тис. грн.

— «Реформа децентралізації має колосальний потенціал для розвитку територій. Коли об'єднуються громади і відразу із депресивних сіл, як було з цим селом [Тетерівка] зокрема, ОТГ перетворилась в економічно спроможну громаду, яка отримала додатковий фінансовий ресурс. І має всі можливості вкладати кошти в розвиток інфраструктури, в покращення якості надання послуг. Таким чином процес децентралізації, який був започаткований 3 роки тому, набирає обертів і люди починають відчувати позитивні зміни», – акцентував Павло Розенко.

Довідково: Загальна кількість послуг, що надаються через ЦНАП – 32 (у.т.ч. 13-послуг сільської ради, 2-послуги райдержадміністрації, 17-послуг територіальних органів ЦОВВ (4-послуги ДМС, 13-послуги Держгеокадастру).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивний майданчик у ...
Наступна новина: Тернополяни здобули 18 ...

КОМЕНТАРІ