Міністр Володимир Омелян оглянув дороги області та відвідав Житомирський аеропорт

Міністр Володимир Омелян оглянув дороги області та відвідав Житомирський аеропорт

09.04.17 10:23 0 464
Житомирський аеропорт, автодороги Р-18 Житомир-Попільня-Ставище, Р-28 Житомир-Виступовичі, міст у с. Рижани оглянув Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в рамках робочої поїздки до Житомирської області 7 квітня.

Відвідавши разом з головою ОДА Ігорем Гундичем та міським головою Сергієм Сухомлином Житомирський аеропорт, Володимир Омелян наголосив на тому, що Житомир є гарним прикладом того, як місцева влада може розвивати регіональне летовище.

— «Мені дуже приємно, що Житомир зберіг свій аеропорт, на відміну від багатьох інших міст України, які розпаювали летовища і побудували незрозумілі котеджі. Ми маємо збережену злітну смугу, ми маємо чудовий новий термінал, роботи над яким завершуються, ми маємо гарну компанію яка вже базується в аеропорту – Yanair», – зазначив Міністр.

Після огляду доріг Житомирщини Володимир Омелян зауважив: «Проблема номер один – це, безумовно, дороги. Ми це розуміємо, і Уряд свідомо збільшує фінансування з кожним роком. Якщо в минулому році було виділено близько 12 млрд грн, то цього року ми повинні отримати щонайменше 15 млрд грн, в кращому випадку 30-35 млрд грн, які мають до останньої копійки піти на відновлення українських автошляхів».

У 2017 році з державного бюджету на поточний середній ремонт автодоріг та будівництво доріг державного значення Житомирської області передбачено більше 85 млн грн, на експлуатаційне утримання доріг – 148 млн грн.

За словами Міністра, у 2018 році запрацює Дорожній Фонд. 120 тисяч км доріг передається на місцевий рівень з відповідним фінансуванням з дорожнього Фонду. 35 % піде виключно на утримання цих доріг. «Це велика сума, це велика відповідальність, тому міські, обласні влади повинні підійти до цього серйозно. Велика підготовча робота починається вже і я сподіваюся, що Житомирщина буде першим пілотним проектом», – акцентував Володимир Омелян.

Також Міністр інфраструктури України роботи оглянув техніку районних автодорів – Черняхівського та Хорошівського, поспілкувався з робітниками дорожньої галузі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у червні ...
Наступна новина: На Вінниччині визначено ...

КОМЕНТАРІ