На Вінниччині презентовано можливості та доступність європейських грантових програм для бізнесу (+фото)

На Вінниччині презентовано можливості та доступність європейських грантових програм для бізнесу (+фото)

09.04.17 10:06 0 523
Під такою назвою 6 квітня в приміщенні ГРК «Ренесанс», відбувся семінар-практикум для представників бізнесу Вінницької області.

Відкрила семінар президент Вінницького клубу ділових людей та керівник Центру підтримки бізнесу від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у Вінницькій області Надія Лисецька. Вона розповіла учасникам семінару про проекти від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, GIZ Fitfor Partnershipwith Germany та Німецької Служби Старших Експертів SES. Наразі дані програми пропонують широкий спектр підтримки для малих та середніх підприємств від грантової підтримки, кредитів до стажування за кордоном. Кожна з них має свої вимоги та особливості, з якими було ознайомлено учасників.

Продовжив тему грантових програм Микола Смолінський - президент Фундації Central European Academy Studiesand Certification (CEASC), співзасновник Sp z o.o. Consulting Group 2027 Лодзь (Польща), фахівець з пошуку фінансових інструментів та роботі з європейськими фондами, фахівець з європейської інтеграції. Презентація почалась з визначення джерел фінансування бізнес-діяльності, особливо з дотаційних ресурсів: хто дає гроші на фінансування, звідки беруться кошти, чого міжнародні фонди хочуть від українського бізнесу. Було зазначено, що дуже важливо аби стратегія розвитку компанії співпадала з програмою фонду. Детальніше зупинилися на популярних фондах ЄС: Horizon – 2020, COSME, транскордонних програмах та інших проектах ЄС (U4Business та ін).

Підчас семінару учасники мали змогу ділитися досвідом, обговорювати проблемні питання та дискутувати: чи готовий все ж таки український бізнес до європейський програм та їх вимог.

Організатори заходу: ГО Вінницький клуб ділових людей та Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC), м.Бидгощ, Польща у співпраці з компанією ConsultingGroup 2027 та Фундацією Rozwojupolsko – ukrai?ski chstosunk?w gospodarczych м.Лодзь, Польща.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 27 квітня – ...
Наступна новина: Більше 2500 тернополян ...

КОМЕНТАРІ