Сергій Савчук: Держенергоефективності залучає «Climate Bond Initiative» для запровадження в Україні «зелених» бондів та інших інструментів фінансування «зелених» проектів

Сергій Савчук: Держенергоефективності залучає «Climate Bond Initiative» для запровадження в Україні «зелених» бондів та інших інструментів фінансування «зелених» проектів

09.04.17 12:45 0 616
Випуск «зелених» бондів може стати перспективним інструментом фінансування українських проектів з відновлюваної енергетики. Це питання обговорив учора Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом з Мануелем Адаміні – директором міжнародної організації «Climate Bond Initiative», яка залучає «зелені» інвестиції по всьому світу.

«Наразі в Україні вже чимало перспективних розроблених проектів з відновлюваної енергетики, які для повноцінного запуску потребують фінансування. Тому, окрім врегулювання законодавчого поля у цій сфері, ми активно опрацьовуємо питання впровадження інструментів залучення дешевих ресурсів у «зелені» проекти. Для цього ми розглядаємо особливості роботи і Зеленого кліматичного фонду, передбаченого Паризькою угодою, і Green Investment Bank, який працює у Великобританії, і впровадження «зелених» бондів», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

У свою чергу, Мануель Адаміні розповів про діяльність «Climate Bond Initiative». Це міжнародна організація, ціль якої – мобілізувати 100 трильйонів доларів США на світовому ринку та направити їх на «зелені» проекти. Як пояснив Мануель Адаміні, створення ринків «зелених» облігацій допоможе зменшити вартість капіталу для проектів з відновлюваної енергетики, із зменшення викидів парникових газів.

Розповідаючи про досвід роботи у різних країнах світу, Мануель Адаміні відзначив, що у питаннях пошуку фінансування важливим фактором завжди залишається інвестиційний клімат в країні. Саме на це звертають увагу усі інвестори.

«Україні варто опрацювати питання створення позитивного інвестиційного профілю. Потрібно вигідно презентувати останні досягнення на шляху розвитку сфери енергоефективності та відновлюваної енергетики, позитивні зміни у законодавчому полі», - повідомив М. Адаміні та зауважив, що «Climate Bond Initiative» готове цьому сприяти.

Загалом, сторони домовилися співпрацювати, обмінюватися актуальною інформацією та напрацьовувати перспективні шляхи залучення «зелених» інвестицій.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбулась ...
Наступна новина: Чернівці: В Садгорі ...

КОМЕНТАРІ