Офіційна делегація з Вінниччини,на чолі з Ігорем Івасюк,ознайомилась з роботою первинної,вторинної та екстренної медичної допомоги Республіки Словенія (+фото)

Офіційна делегація з Вінниччини,на чолі з Ігорем Івасюк,ознайомилась з роботою первинної,вторинної та екстренної медичної допомоги Республіки Словенія (+фото)

09.04.17 10:41 0 491
В ході офіційного візиту до Республіки Словенія офіційна делегація з Вінниччини ознайомилась з організацією роботи первинної, вторинної та екстренної медичної допомоги країни.

Вінничани побували у багатопрофільній лікарні і станції невідкладної медичної допомоги у м. Цельє, а також амбулаторії у м. Лашко.

Слід зазначити, що охорона здоров'я Словенії представлена приватними і державними установами і, як мінімум, одним великим державним комплексом, розташованим у великому населеному пункті.

При цьому, в будь-якому місці країни доступна швидка медична допомога, представлена не тільки каретами швидкої допомоги, але, при необхідності, і гелікоптером. Тому складності з доставкою пацієнта з сільської лікарні в міську клініку практично ніколи не спостерігається.

В основі державної системи охорони здоров'я лежить сімейний лікар, без направлення від якого не можна отримати доступ до наступних рівнів лікування: лікарям-фахівцям, амбулаторному або стаціонарному обстеженню і лікуванню, аналізам, операційним втручанням тощо. На основі виписаного рецепта від лікаря загальної практики застраховані особи отримують доступ до безкоштовних медикаментів.

Крім того, гостям розповіли про особливості медичного страхування, яке вже не одне десятиліття діє у країні.

Так, для більшості громадян країни медичні послуги надаються безкоштовно при наявності полюса медичного страхування.

Базовий пакет медичних послуг, який покривається за рахунок обов'язкового медичного страхування, включає надання первинної, вторинної, третинної медичної допомоги, лікарських засобів і виробів медичного призначення, а також всі медичні послуги для дітей і підлітків, в тому числі діагностику, лікування та реабілітацію; консультування з питань планування сім'ї та контрацепції, допологовий догляд і пологи у жінок; послуги в рамках програм з профілактики, діагностики та лікування інфекційних захворювань, в тому числі ВІЛ-інфекції; лікування і реабілітацію професійних захворювань або травм, злоякісних, психічних захворювань, епілепсії, гемофілії, церебрального паралічу, цукрового діабету, склерозу і псоріазу; медичні послуги, пов'язані з донорством і трансплантацією тканин та органів; невідкладну медичну допомогу, в тому числі, санітарну авіацію, сестринський догляд, лікування та догляд в домашніх умовах і в соціальному закладі; довгостроковий догляд.

Втім, частка покриття різних послуг за рахунок медичного страхування варіюється від 25% до 95%. Наприклад, на 95% покривається вартість послуг, пов'язаних з трансплантацією органів та невідкладної хірургією, лікуванням за кордоном, інтенсивною терапією, променевою терапією, діалізом і іншими невідкладними заходами, які включені в базовий пакет.

Крім обов'язкового медичного страхування, більшість громадян країни мають додаткову страховку, адже вартість лікування в Словенії досить висока, а державна медицина надає лише частину необхідних медпослуг.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 11 квітня - ...
Наступна новина: Чернівці: Планові ремонтні ...

КОМЕНТАРІ