Київський публіцист розповів чернівчанам про подробиці творчого шляху Гоголя,Коцюбинського,Винниченка та інших видатних українців

Київський публіцист розповів чернівчанам про подробиці творчого шляху Гоголя,Коцюбинського,Винниченка та інших видатних українців

09.04.17 12:21 0 625
З меседжем «Коцюбинський повертається …» до Муніципальної бібліотеки ім. Добрянського завітав київський публіцист, прозаїк, поет, драматург, голова журі секції “Літературна творчість” Малої академії наук України Олександр Балабко.

Він віднедавна має приязнь до Чернівців, адже у Чернівецькому видавництві «Букрек» киянин видавав свої книги : «Київ, Іринінська, Лифарям…Повість за листами митця» – про видатного танцівника і хореографа ХХ століття киянина Сергія Лифаря, який майже тридцять років очолював балет Гранд Опера у Парижі та другу книгу «Рай і Пекло Коцюбинського» – про перебування Михайла Коцюбинського на Капрі.

Олександр Балабко став відомим широкому колу читачів саме завдяки своїм детальним дослідженням творчого шляху великих особистостей в літературі та мистецтві. Своїми повістями “Римське щастя Миколи Гоголя”, “Острів Капрі: відкриття Коцюбинського”, “Володимир Винниченко: забута могила в Провансі” (2005-2006 рр.) він започаткував цикл повістей, есе і нарисів “Стежками українців у світах”. Саме про них йшла розмова під час зустрічі у бібліотеці.

У 2007 року побачила світ ще одна книга Олександра Балабка – повість про французьку художницю українського походження, Марію Башкирцеву в Ніцці “Променад з мадемуазель Марі” та П'єса “Сон Марії Башкирцевої» про авторку знаменитого Щоденника, який вона писала з п'ятнадцяти років.

Наразі Олександр Васильович видав скорочений, за його словами «медійний» варіант повісті “Сміх над вогнем. Життя і смерть Миколи Гоголя», в якій детально виписує біографічні моменти з життя самого Гоголя та його родини. Ця книга побачила світ у Києві наприкінці 2016 року. А тепер письменник готує до випуску у видавництві “Букрек” роман-есе у трьох книгах “Олександр Вертинський, нащадок Гоголя”, над яким працював упродовж 10 років.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ