Луцькі депутати вимагають скасувати введення абонплати за підключення до системи газопостачання

Луцькі депутати вимагають скасувати введення абонплати за підключення до системи газопостачання

09.04.17 15:10 0 613
Під час позачергової сесії міської ради обранці громади міста Луцька висловили свою чітку позицію щодо рішення НКРЕКП, яке стосується введення абонентської плати за підключення до системи газопостачання для населення. Свою категоричну незгоду із цим рішенням депутати міської ради задекларували у зверненні, яке було напрацьоване спільно представниками різних фракцій.

Доповідачами виступили Андрій Козюра, Микола Федік та Костянтин Петрочук. Зокрема, Микола Федік зазначив, що подібне звернення вперше було прийняте на сесії Іваничівської районної ради. Відтоді хвиля обурень поширилася усією Україною. рішення НКРЕКП про введення абонплати за газопостачання призупинене. Депутат Костянтин Петрочук додав, що Луцька міська рада не може стояти осторонь цього питання, адже від додаткових поборів постраждають категорії громадян, а особливо - пенсіонери та інші соціально незахищені верстви населення.

Звернення із вимогою скасувати введення абонплати за газ направлять до Президента України, Кабінету Міністрів, НКРЕКП, Генеральної прокуратури України, НАБУ.

Проект рішення “Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, НКРЕКП, Генеральної прокуратури України, НАБУ щодо введення щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання” підтримали зі зміною від депутата Сергія Були, який зауважив, що варто скасувати абонплату за газопостачання не лише для населення, а й для юридичних осіб.

Також депутати підтримали проект рішення “Про звернення до Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров'я та збільшення медичної субвенції Державного бюджету на 2017 рік”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Алеї миру на ...
Наступна новина: Фахівці з різних країн ...

КОМЕНТАРІ