Вибираємо коляску-тростину

Вибираємо коляску-тростину

11.04.17 00:06 0 1661

Коли малюк підріс і вже вміє ходити, утримати його в колясці на прогулянці стає все складніше. Йому хочеться випробувати свої ніжки, побігати, пострибати, а мамі залишається намагатися не упускати його з поля зору, одночасно тримаючи в полі зору ще й коляску.

Зовсім відмовитися від «транспорту» поки не вдасться - малюк швидко втомлюється від піших прогулянок і якусь частину часу на прогулянці проводить в ній, але і тягати за собою громіздкий і майже марний візок мамі швидко набридає. Якщо цей період припав на літній час, виходом може стати придбання коляски-тростини, до речі, зробити це можна в інтернет-магазині https://ladix.com.ua/kolyaski-trosti-c-21/.

Що це таке?

Коляска-тростина є найлегшим варіантом прогулянкової моделі та може використовуватися для прогулянок з дітьми, які вже навчилися сидіти або навіть ходити. Вага таких колясок варіюється від 3,5 кг до 7 кг і залежить від кількості додаткових деталей, а також від використаних при її виготовленні матеріалів.

Найпростіша і легка модифікація являє собою тканинне сидіння, натягнуте на полегшену металеву раму, як правило, алюмінієву. У складеному вигляді колеса конструкції притиснуті один до одного, і вона стає схожою за формою на тростину.

Також бувають моделі, що складаються книжкою.

Коляска-тростина зручна як для тривалих прогулянок, так і для коротких вилазок в магазин або поліклініку. Ще одна істотна перевага такої конструкції - завдяки її малим розмірам в складеному стані, її можна взяти з собою в поїздку на дачу або за місто.

Коляска-тростина зазвичай має невеликі колеса, передні, як правило, здвоєні та плаваючі, забезпечують їй велику маневреність. У деяких моделей їх можна фіксувати для їзди по нерівних дорогах. На колесах обов'язково повинні бути стопори, щоб конструкція нікуди не покотилася, якщо її господар вирішив погуляти неподалік.

В обов'язковому порядку коляска повинна мати ремені безпеки. Зазвичай встановлюються трьох- або п'ятиточкові ремені, причому останні краще, так як юному непосиді буде складніше з них вибратися.

Більш складні модифікації можуть мати регульований козирок від сонця або чохол від дощу, також в залежності від моделі можуть комплектуватися спеціальної господарською сумкою для мами, яка кріпиться за спиною малюка в чотирьох точках по кутах спинки, не порушуючи стійкості. У деяких моделей регулюється положення спинки.

Ручка може грати роль керма, з її допомогою дорослі можуть керувати напрямком передніх коліс. Так само, як і звичайні прогулянкові варіанти, коляска-тростина може мати регульовану підніжку.

Зручно, якщо "дитячий візок" комплектується плечовим ременем для перенесення. Додатково багато моделей мають спеціальні чохли, в які можна помістити складену конструкцію, щоб не забруднити брудними колесами одяг. Важливо, щоб обрана модель легко і швидко складалася і розкладалася, зараз у продажу можна зустріти моделі, у яких ця операція проводиться одним натисканням кнопки.

До тростини пред'являються ті ж вимоги безпеки, що і до звичайних колясок:

  • По-перше, вона повинна бути стійкою. Так як основна її відмінна риса - це мала вага, виробники домагаються стійкості за рахунок продуманої конструкції. Як правило, для підвищення стійкості застосуються низько розташоване сидіння і широко розставлені колеса;
  • Конструкція повинна бути виготовлена з екологічно чистих матеріалів;
  • Всі кріплення повинні надійно фіксуватися, щоб оберегти коляску від довільного складання;
  • Багато лікарів вважають, що тканинне сидіння-гамак погано впливає на поставу дитини, тому краще вибирати коляску з жорстким сидінням, нехай навіть якщо через це вона буде трохи важчою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Главные технологии и ...
Наступна новина: 4 причины нанести тату на ...

КОМЕНТАРІ