Лійка для душа: яку вибрати?

Лійка для душа: яку вибрати?

12.04.17 08:17 0 1582

Якщо вас цікавить, як правильно вибрати душову насадку (лійку для душа), щоб вона була довговічною і максимально зручною у використанні, то ця стаття буде вам корисна. У ній співробітник інтернет-магазину https://kty.com.ua/leyki-dlya-dusha дає кілька практичних порад щодо вибору цього аксесуара і догляду за ним.

Багато лійок, красивих і різних

Лійки для душа можуть відрізнятися за способом їх кріплення, а також за матеріалом, з якого вони зроблені. Для виробництва душових насадок використовують:

  • Пластик. Це найдешевший, але не дуже довговічний матеріал. Купуючи лійку із пластику, будьте готові до того, що вона прослужить вам від сили рік або навіть менше. Зате до їх переваг можна віднести легкість. Якщо душова пластикова насадка раптом вислизне з рук, то вона не зможе пошкодити емаль або акриловий вкладиш ванни;
  • Метал. Душовим насадкам із латуні властива хороша зносостійкість. Вони довго зберігають відмінний зовнішній вигляд, а також свої функціональні властивості. Їх легко чистити. Такі насадки найменше схильні до дії бактерій і згубних мікроорганізмів (на відміну від пластикових насадок);
  • При комплексному ремонті ванних кімнат фахівці рекомендують встановлювати сталеві або мідні душові лійки, тому що це найнадійніші варіанти.

А ви знали, що можна економить воду за допомогою душової лійки?

Встановлюючи в ванну душову насадку з функцією аерації, ви можете скоротити витрату води на 40 %. Весь секрет полягає в наявності спеціального стоп-вентиля, який контролює обсяг води, що поступає і сприяє насиченню її киснем. При цьому ви не відчуєте дискомфорту при прийнятті душа. При використанні душової насадки з аератором економія води буде становити понад 5 кубометрів на рік.

Ручні або стаціонарні лійки: що краще?

  1. Стаціонарні душові лійки. Цей вид насадок для душа зазвичай кріпиться на стіну або на стелю у ванній кімнаті. Такі лійки мають шарнірні з'єднання, що дає можливість змінювати кут нахилу насадки на ваш розсуд. Стаціонарні лійки більш зручні і функціональні, ніж ручні, тому їх вартість вища. Існують різні варіації стаціонарних душових лійок: об'ємні і плоскі, прямокутні, квадратні, круглі та багато інших. Є навіть настінні стаціонарні душові системи, що подають воду великим спадаючим потоком по типу водоспаду;
  2. Ручні лійки для душу. Ці душові насадки безпосередньо прикріплюються до шлангу. Вони забезпечують свободу рухів під час прийняття душу. Сучасні виробники ручних лійок пропонують велику кількість їх варіантів. Найбільш затребувані і при цьому прості моделі функціонують як розпилювачі. У них є до 100 отворів невеликого діаметра, які розташовані під різними кутами. Більш складні моделі ручних душових насадок володіють декількома режимами подачі води за рахунок спеціального перемикача, вбудованого в саму лійку. З такою насадкою ви зможете самостійно вибрати необхідний режим: інтенсивний, м'який або середній.

Як доглядати за душовою лійкою?

Ось кілька правил, які допоможуть запобігти утворенню вапняного нальоту на насадці для душа:

  • Після кожного відвідування душа слід насухо витирати лійку м'яким матеріалом;
  • При перших ознаках вапняного нальоту потрібно протерти уражені місця м'якою тканиною, змоченою в оцті;
  • Якщо отвори в насадці засмітилися, то необхідно м'якою зубною щіткою акуратно почистити поверхню лійки, проникаючи щетинками в її отвори. Після цього рекомендується включити гарячу воду в душі під великим напором і завершити процес очищення.

Підведемо підсумки

Спочатку все залежить від того, яку суму ви готові витратити на придбання лійки для душу. При цьому завжди звертайте увагу на якість виробу і на фірму-виробника. Не купуйте душові насадки «з рук» або на ринках. Якісний товар ви знайдете тільки в спеціалізованих магазинах сантехніки. Це вам дасть вам гарантію на придбаний товар. Не бійтеся питати продавця-консультанта про всі нюанси: про особливості догляду за конкретним видом насадки, про властивості матеріалу, з якого вона зроблена і про те, як правильно її монтувати.

Сподіваємося, що все вищесказана інформація вам стане в нагоді при виборі оптимального варіанту душової насадки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ