Столичні експерти позитивно оцінили роботу котелень на альтернативних видах палива у Тернополі

Столичні експерти позитивно оцінили роботу котелень на альтернативних видах палива у Тернополі

12.04.17 10:13 0 523
Директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко разом з іншими експертами відвідали котельні на альтернативних видах палива, які запрацювали у Тернополі. Під час семінару столичні експерти ознайомилися з програмою енергоефективності та енергозбереження Тернополя, у яку включено автоматизовані індивідуальні теплові пункти у садочках та школах міста, програму термомодернізації житлового фонду, тощо.

Зі слів директора Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності, у рік Україна закуповує імпортного газу на суму більше 3 млрд. доларів, тому діяльність Тернополя у плані енергоефективності є дуже важливою.

«У вашому місті є господарі, оскільки ви працюєте з багатьма міжнародними організаціями, кошти яких спрямовуєте на енергоефективні заходи, - каже Юрій Шафаренко. – Ця діяльність є дуже показовою, тому що ви економите споживання на кінцевому споживачі, таким чином залишаєте кошти працювати на регіони. Молодці».

Очільник Тернополя Сергій Надал зазначив, що в державі також відбуваються позитивні зміни, які дозволяють органам місцевого самоврядування встановлювати тарифи теплопостачання для населення.

«Такі кроки означають, що завдяки виробленню тепла з інших джерел енергії вигоду зможуть отримати самі споживачі, тобто це зменшення ціни, а також окремі мікрорайони міста матимуть цілодобову подачу гарячої води, а не за графіком, як це є зараз», - зазначив міський голова.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримано при одержанні ...
Наступна новина: Аеропорт «Чернівці» ...

КОМЕНТАРІ