На Тернопільщині голова Всеукраїнської наркологічної асоціації Анатолій Вієвський презентував загальноосвітню програму «Відверта розмова»

На Тернопільщині голова Всеукраїнської наркологічної асоціації Анатолій Вієвський презентував загальноосвітню програму «Відверта розмова»

12.04.17 09:46 0 723
11 квітня з робочим візитом Тернопільщину відвідав голова Всеукраїнської наркологічної асоціації, доктор медичних наук, ініціатор впровадження комплексної програми - Анатолій Вієвський. Він зустрівся з головою Тернопільської обласної ради Віктором Овчаруком, заступником голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрієм Юриком, начальником управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Володимиром Богайчуком, начальником управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації Ольгою Хомою, головним спеціалістом-педіатром управління охорони здоров'я Майєю Голяк та головним позаштатним спеціалістом-наркологом управління охорони здоров'я Василем Галановим.

Під час зустрічі Анатолій Вієвський презентував загальноосвітню програму «Відверта розмова».

«Передумовою впровадження даної програми є те, що на профілактикою наркотичних та алкогольних проблем в загальноосвітніх школах займаються в основному лікарі-наркологи. Згідно планів, узгоджених управлінням освіти міста та області, проводяться лекції, бесіди з учнями загальноосвітніх шкіл, проведення круглих столів з вчителями, виступи лікарів-наркологів на батьківських зборах. Ця робота носить системний характер, вона проводиться з року в рік, однак зусиль одних лікарів –наркологів є недостатньо в проведенні профілактики наркотичних та алкогольних проблем серед учнів загальноосвітніх шкіл. Вкрай необхідно щоб до цієї важливої роботи були залучені класні керівники, психологи шкіл, педіатри та батьки учнів. І якраз програма «Відверта розмова» передбачає їх активну участь в цьому процесі» - зазначив Анатолій Вієвський.

В свою чергу начальник управління охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук запевнив, що зі сторони управління охорони здоров'я немає жодних перешкод у реалізації програми у нашій області.

«Особисто я вважаю, що дана загальноосвітня програма дуже важлива для нашого підростаючого покоління. Адже я сам батько двох синів і прекрасно розумію, що ця програма дасть змогу їм в майбутньому зробити правильний вибір, оперуючись знаннями та фактами про алкогольну та наркотичну залежність» - наголосив Володимир Богайук.

В подальшому Анатолій Вієвський зустрівся з директорами загальноосвітніх шкіл області для обговорення подальшої співпраці.

Довідково:

Програма «Відверта розмова» представлена комплексом профілактичних матеріалів з 16 книг: 12 робочих зошитів для учнів всіх класів та 4 посібники для вчителів та батьків.

Основна ідея програми – виховання в учнів відповідального ставлення до власного здоров'я у профілактичній співпраці з їх батьками та персоналом школи. Програма базується на навчанні здорового способу життя на засадах розвитку життєвих навичок.

Основними відмінностями програми є:

- інформаційна спрямованість на учнів, їх батьків та вчителів;

- має виховний характер;

- об'єднує медичну та педагогічну систему через проведення профілактичних міроприємств для учнів та їх батьків із поєднанням профілактичного протиалкогольного та протинаркотичного навчання в загальноосвітньому навчальному закладі.

Програма буде сприяти:

- формуванню соціально сприятливих форм поведінки учнів;

- розвитку навичок протидії негативному соціальному впливу;

- навчання корисним життєвим навичкам;

- закріпленню позитивного ставлення до навчання;

- сприятиме позитивному впливу дітей один на одного.

Прес-служба УОЗ ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: вилучено ...
Наступна новина: В’ячеслав Негода: Щоб був ...

КОМЕНТАРІ