Жителі Тернопільщини можуть отримати безкоштовні ліки

Жителі Тернопільщини можуть отримати безкоштовні ліки

12.04.17 11:09 0 449
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна закликає мешканців краю скористатися Урядовою програмою «Доступні ліки» та отримати безкоштовні медикаменти.

«1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки», у рамках якої пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності. Для втілення цього проекту Урядом виділено 500 млн. грн., Тернопільщина отримала 13 мільйонів гривень. Днями я підписав Розпорядження про розподіл цих коштів між районами нашої області», - зазначив Степан Барна.

Голова облдержадміністрації зауважив, що кількість зареєстрованих в області, які потребують допомоги, - майже 686 тисяч осіб.

«З одного боку, програма «Доступні ліки» має забезпечити покращення соціального захисту населення області, а з іншого – знизити відсоток смертності. Такий крок буде корисним у питаннях реалізації чергових ініціатив, спрямованих на підвищення якості рівня життя людей області», – констатував Степан Барна.

Він поінформував, що наразі підписано угоди з 70 аптеками області, які готові брати участь у програмі. Приєдналися до програми й усі комунальні аптеки.

Для того, щоб отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки», громадяни повинні звернутися до свого лікаря та отримати від нього рецепт затвердженого зразка. В аптеці пацієнт може вибрати – отримати найдешевший лікарський засіб безкоштовно або обрати іншу торгову марку, доплативши певну суму.

Крім того, з усіх питань можна звертатися на урядову «гарячу лінію» 15-45 або ж на гарячу лінію Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА за номером телефону – (0352) 52-10-71.

Перелік аптек, де можна придбати медикаменти у рамках програми, можна знайти на сайті: http://uozter.gov.ua/PDF/reimb.pdf.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ