У Луцьку відбулося покладання квітів до стели «Жертвам нацизму»

У Луцьку відбулося покладання квітів до стели «Жертвам нацизму»

12.04.17 15:40 0 530
11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день звільнення в'язнів фашистських концтаборів. на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулося покладання квітів до стели «Жертвам нацизму» за участю міської громадської ветеранської організації Спілки в'язнів-жертв нацизму, представників влади, установ міста, загальноосвітніх навчальних закладів. У заходах взяли участь виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов.

Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду за загиблими в'язнями фашистських концтаборів. Про страшні події, які довелося пережити в'язням, розповідали Голова правління Луцької міської громадської ветеранської організації “Спілка в'язнів — жертв нацизму” Валентина Лазарук та секретар ради ветеранів у м. Ковелі Марія Батраченко. Потім присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих та поклали квіти до стели «Жертвам нацизму».

Цього ж дня у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулася зустріч колишніх в'язнів фашистських концтаборів з представниками влади та вручення відзнак. Почесною грамотою міського голови було нагороджено Рад Ванду Тихонівну, активістку Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в'язнів-жертв нацизму» за багаторічну самовіддану працю, активну життєву і громадянську позицію, незламність перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови, а також з нагоди Міжнародного дня звільнення в'язнів нацистських концтаборів. Подяку міського голови за багаторічну самовіддану працю, активну життєву і громадянську позицію, незламність перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови, а також з нагоди Міжнародного дня звільнення в'язнів нацистських концтаборів отримали активісти Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в'язнів-жертв нацизму» Нікітіна Славомира Георгіївна та Бавда Георгій Георгійович.

Цими днями у загальноосвітніх навчальних закладах відбуваються уроки пам'яті, зустрічі з колишніми в'язнями фашистських концтаборів та інші виховні заходи.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: Міжнародний пісенний ...

КОМЕНТАРІ