На Вінничині біля 10 тисяч дерев висаджено на землях парків-пам’яток садово-паркового мистецтва (+фото)

На Вінничині біля 10 тисяч дерев висаджено на землях парків-пам’яток садово-паркового мистецтва (+фото)

12.04.17 13:22 0 509
За інформацією департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, підсадка саджанців проводилась в рамках системних заходів з відновлення парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, які є складовою природно-заповідного фонду області, та представляють ландшафтну і паркову культуру України.

Дерева висаджувались на територіях Чернятинського, Турбівського, Сутиського, Ободівського та Верхівського парків відповідно до плану, а саме після завершення першого етапу робіт, який включав санітарну обрізку, видалення сухостійних, сильно пошкоджених дерев та самосіву.

Оскільки названі парки є ландшафтними і створені на основі природних лісових масивів, підсаджувались дерева корінних порід та порід ідентичного для кожного парку видового складу – дуба звичайного, дуба червоного, сосни кримської, ясена та клена звичайного.

У заходах з упорядкування Турбівського парку 08 квітня взяли участь у повному складі керівництво, спеціалісти департаменту екології та громадська організація «Терен», які висадили саджанці сосни кримської та прибрали територію парку.

Найближчим часом розпочнуться роботи з розчистки Комаргородського, Михайловецького парків, парку «Вікторія» у Томашпільському та Мурованокуриловецькому районах відповідно.

Заходи фінансуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та, частково, за рахунок місцевих бюджетів.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Великдень очима знаних ...
Наступна новина: В Луцьку депутати вивчали ...

КОМЕНТАРІ