На Вінниччині активно продовжується акція з благоустрою територій (+фото)

На Вінниччині активно продовжується акція з благоустрою територій (+фото)

12.04.17 12:52 0 542
Про проведення весняної акції з благоустрою та санітарної очистки територій Вінницької області на щопонеділковій апаратній нараді в голови обласної державної адміністрації поінформував директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков.

За його словами, Департаментом постійно ведеться моніторинг з даного питання. За узагальненою інформацію ліквідовано 712 несанкціонованих сміттєзвалищ, зібрано і вивезено 12 тис. метрів кубічних сміття, розчищено і впорядковано 270 джерел, очищено від сміття 283 км берегової лінії водойм області, впорядковано та прибрано 1037 кладовищ, упорядковано 319 братських могил і 843 меморіали, та пам'ятники, упорядковано близько 5 млн. метрів квадратних дворових територій, прибрано територій парків та скверів загальною площею 487 га. Під час озеленення територій населених пунктів висаджено більше 11 тис дерев і 4,8 тис. кущів. Також, до належного стану приведено 718 дитячих та спортивних майданчиків.

За словами Сергія Волкова, в акції взяли участь близько 48 тис. осіб. Зокрема, близько 20 тис. це учнівська та студентська молодь. Також до акції з благоустрою активно долучились працівники органів державної влади, громадські організації, а також небайдужі до стану довкілля жителі м. Вінниці та Вінницької області.

Очільник Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації зазначив, що роботи проводились і службою автомобільних доріг, службою облавтодору для прибирання смуг відводу автомобільних доріг. Таким чином, прибрано від сміття 1370 км автошляхів, ліквідовано 101 сміттєзвалище, вивезено 1184 м3 сміття, висаджено 578 дерев, впорядковано 25 газонів та клумб, розчищено 385 тис. метрів квадратних порослі, перефарбовано 1412 метрів дорожніх огорож. Для виконання зазначених робіт залучено 802 працівники відповідних служб та організацій.

«Хочу повідомити, що для проведення робіт з впорядкування та благоустрою по області, залучались тимчасово безробітні громадяни, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Загалом укладено 214 договорів та залучено 430 безробітних громадян. Даний захід дав змогу значно покращити стан справ з упорядкування і благоустрою, а також пришвидшити цей процес», – зазначив Сергій Волков.

Значну увагу приділено проведенню заходів зі збереження та відновлення лісових насаджень області.

Зокрема, державне лісове господарство Вінниччини забезпечило створення нових лісових насаджень в державному лісовому фонді площею 1063 га. та нових лісів площею 260 га.

Загалом, до Великодня заплановано завершити основний комплекс робіт з упорядкування та благоустрою в області.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: за перший ...
Наступна новина: Житомирщина відзначатиме ...

КОМЕНТАРІ