На Вінниччину вперше завітав посол Папи Римського в Україні (+фото)

На Вінниччину вперше завітав посол Папи Римського в Україні (+фото)

12.04.17 12:07 0 526
Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відвідав 8-9 квітня м. Вінницю.

Посол Ватикану прибув до Вінниці на запрошення ченців капуцинів з нагоди відзначення 270-річчя їх прибуття та 25 –річчя повернення на Вінниччину.

Представник Папи очолив освячення місійного хреста, який встановлено перед костелом Матері Божої Ангельської. За словами настоятеля костелу о. Костянтина Морозова, освяченням хреста завершилися так звані парафіяльні місії – дні духовного оновлення, традицію яких відновлюють на Вінниччині отці капуцини.

Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький привітав архієпископа Клаудіо Ґуджеротті з першим пастирським візитом до м. Вінниці висловив слова подяки за візит, за піклування та підтримку, за мудре назідання віруючих та духовенство РКЦ.

В рамках візиту відбулася зустріч архієпископа Клаудіо Ґуджеротті з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим.

Потому представник Папи в Україні відповів на запитання журналістів під час прес-конференції в Неокатехуменальній семінарії Redemptoris Mater.

Клаудіо Ґуджеротті підсумував свої півтора роки праці в Україні, розповів про свої візити на Схід України до підконтрольної і непідконтрольної територій в рамках акції «Папа для України» та привітав усіх вірян з прийдешнім святом Великодня.

9 квітня в день Свята Входу Господнього в Єрусалим (який називають «Вербною» або «Пальмовою» неділею) представник Папи Франциска в Україні взяв участь у процесії з пальмовими гілками, що пройшла від Літнього театру Центрального парку до костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, де очолив святкову месу.

Наприкінці служби настоятель парафії о. Костянтин Морозов подякував архієпископу Ґуджеротті за візит, зазначивши, що нинішня Вербна неділя залишиться в історії адже є найбільш багатолюдною.

Для довідки:

Архіепіскоп Клаудіо Ґуджеротті відвідує Вінниччину вдруге.

7 серпня 2016 Апостольський нунцій відвідав смт Чечельник, де очолив святкову месу та освячення вівтаря в Дієцезіальному санктуарії Матері Божої Чечельницької РКЦ .

Дипломатичні відносини Ватикану і України були встановлені 8 лютого 1992 року. Першим Нунцієм був італійський архіепіском Антоніо Франко. У 1999 році його змінив хорват Нікола Етерович. У 2004 році нунцієм став Іван Юркович, якого в 2011 році змінив Томас Едвард Галліксон.

Архіепіско Клаудіо Ґуджеротті призначений Папою Римським Франциском Апостольськимнунцієм (послом Папи в Україні) з 13 листопада 2015 року. Архіепіскоп Клаудіо Ґуджероттіз 2001 року виконував роль нунція в Грузії, Вірменії, Азербайджані та Білорусі. Володіє латинською, грецькою, вірменською, англійською, французькою, російською, білоруською, курдською мовами.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Резерв для ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ