На Вінничині в м. Бар відбулася міжнародна конференція з питань розвитку творчості учнів у системі профтехосвіти (+фото)

На Вінничині в м. Бар відбулася міжнародна конференція з питань розвитку творчості учнів у системі профтехосвіти (+фото)

12.04.17 09:58 0 472
Шістнадцята Міжнародна конференція з питань теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти відбулася нещодавно у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського.

Захід організовано з метою об'єднання творчих зусиль викладачів, учених, діячів культури, релігії щодо вивчення і розповсюдження досвіду духовно-моральної та професійної підготовки особистості як основи становлення суспільства і подальших перспектив розвитку держави.

До роботи конференції активно долучилися науковці Вінницької академії неперервної освіти, Сумського державного педагогічного університету імені Антона Макаренка, Варшавського університету та Академії Ігнатианум у Кракові (Польща), Оломоуцького університету Палацького (Чехія), Пармського університету (Італія), Прешовського університету (Словаччина), Некомерційної корпорації «Україна і українці за кордоном» (Нью-Йорк, США).

Роботу конференції відкрила професорська година, в ході якої відбулися читання лекцій вітчизняними і зарубіжними науковцями для викладачів та студентів коледжу і вчителів району.

В рамках проведення конференції учасники мали можливість відвідати семінари-практикуми з питань викладання хімії для вчителів загальноосвітніх; із питань обґрунтування і реалізації моделі методичної підготовки майбутнього вчителя музики в аспекті мистецької рефлексії; із креативної педагогіки та мобільних засобів навчання в сучасних закладах освіти; майстер-клас на тему «Писанка – унікальний витвір українського народного мистецтва: історія, традиції, сучасність».

В перший день заходу було проведено Фестиваль великодніх атрибутів та обрядів. Захід мав на меті ознайомити гостей з основними великодніми традиціями території Східного Поділля. Парад подільських великодніх кошиків і родинного гільця продемонстрував кращі приклади використання пасхальних символів-оберегів: фестиваль супроводжувався виконанням весняних пісень, танців, ігор, що є характерними в культурі Східного Поділля.

В ході фестивалю великодні корзини були передані викладачу коледжу Валерію Восколупу, який у складі загону волонтерів 8 квітня доставить їх захисникам-добровольцям в зону АТО.

Для членів наукового зібрання була проведена екскурсія до Лядовського Свято-Усікновенського скельного чоловічого монастиря (Могилів-Подільський район).

В другий день учасники конференції переглянули виставки та експозиції, серед яких: презентація навчально-методичних посібників членів АМСКП «Полісся» та викладачів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені М. Грушевського; фотовиставка краєзнавця, фотохудожника, почесного громадянина міста, заслуженого філателіста України Є. Меснянкіна на тему «Місто Бар шляхами історії»; експозиція художніх вишивок майстрині О. Мартинової (м. Бершадь); виставка великодніх атрибутів Східного Поділля; тематична виставка «Великодня хустка моєї мами…»; виставка сучасних молодіжних прикрас в українському стилі викладача коледжу, кандидата економічних наук, народної майстрині Н. Белецької.

В останній день конференції працювали пленарне та секційні засідання, робота яких здійснювалася за шістьма напрямами: «Методологічні засади формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців»; «Інноваційні підходи, методики, технології та форми творчого розвитку майбутніх фахівців у системі професійної освіти»; «Теорія сучасної мистецької освіти та проблеми морально-духовного розвитку сучасної молоді як суб'єктів майбутньої професійної діяльності»; «Креативний фахівець: формування і розвиток у системі професійної освіти»; «Українська етнокультурна спадщина в контексті глобалізаційного полікультурного простору та в змісті національної загальної та педагогічної освіти»; «Етнокультурологічна підготовка майбутніх учителів у регіональному контексті викладання мистецьких дисциплін». Науковці ділилися своїми поглядами щодо теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти; виносили на обговорення актуальні психолого-педагогічні, філософські, теоретико-метологічні, етнокульторологічні, мистецтвознавчі, морально-етичні питання; намагалися знайти спільну точку зору щодо розвитку педагогічної, літературно-мистецької, краєзнавчої діяльності закладів професійної освіти в умовах глобалізації сучасних освітніх процесів.

У ході роботи пленарного засідання відбулося вручення дипломів новим членам АМСКП «Полісся».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ