Вінницька облдержадміністрація та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» розпочинають реалізацію спільного проекту «Село. Кроки до розвитку» (+фото)

Вінницька облдержадміністрація та ПАТ «Миронівський хлібопродукт» розпочинають реалізацію спільного проекту «Село. Кроки до розвитку» (+фото)

12.04.17 14:55 0 595
11 квітня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк підписали відповідний Меморандум про співпрацю та презентували проект для представників засобів масової інформації регіону.

Участь у прес-конференції взяли також народні депутати України Олександр Домбровський та Микола Кучер і партнер проекту – голова правління Спілки підприємців «СТІНА» Олександр Печалін.

«Під час однієї з робочих зустрічей з головою правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» виникла ідея щодо реалізації спільного проекту, який би підтримував, у першу чергу, громадські ініціативи і тих людей, які своєю активністю, працею і натхненням прагнуть творити власний бізнес та розвивати конкретні території, - зазначив, відкриваючи прес-конференцію, голова ОДА Валерій Коровій. – ми є свідками зародження громадянського суспільства. І базове питання тут – перебудова системи мислення, сприйняття дійсності і власної причетності до того, як ми змінюємо територію, конкретне село і країну в цілому. Власне, на це й спрямований зазначений проект».

Керівник Вінниччини також зауважив, що обласна влада надзвичайно зацікавлена у реалізації 2-го етапу інвестиційного проекту ПАТ «Миронівський хлібопродукт», який, за переконанням очільника ОДА, дасть стимул до розвитку економіки південно-східної частини Вінницької області на найближчі 20 років. Відтак запевнив у максимальному сприянні.

Голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк, у свою чергу, інформував журналістів про особливості соціального проекту «Село. Кроки до розвитку» та механізм його реалізації.

За його словами, у 5 районах області – Тульчинському, Тростянецькому, Гайсинському, Бершадському та Немирівському – буде проведено конкурс мікрогрантових проектів для сільських мешканців. Передбачається надання 20 грантів - 40 тисяч гривень кожен. Орієнтована така підтримка на людей, які хочуть щось робити, але не мають стартового капіталу, потребують бізнес-консультацій від великого партнера, юридичної допомоги тощо.

«Є ідея – ми допоможемо, профінансуємо її. Свій успіх ми хочемо транслювати до громад, до малого підприємця, до тієї людини, яка хоче почати бізнес. Ми її навчимо, ми можемо дати їй можливість робити бізнес разом з нами, але на конкурентних умовах. Тільки такі кроки зможуть змінити країну», - підкреслив Юрій Косюк. Відтак інформував про позитивний досвід реалізації подібних ініціатив у Черкаській області.

«Ціль проекту – щоб в кожному малому селі, в кожному регіоні зародити підприємництво», - наголосив він.

Тож уже в травні за підтримки Спілки підприємців «СТІНА» розпочнеться низка навчальних семінарів у визначених 5 районах. Спілка забезпечуватиме й відповідний супровід ініціаторів проектів. Відбиратимуться подані пропозиції за конкурсом, із публічною презентацією власних ідей. Передбачається, що заявки комісія розглядатиме до вересня, аби вже в перші тижні осені переможці змогли отримати кошти на реалізацію проектів



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Відкритому чемпіонаті ...
Наступна новина: На Житомирщині 86% ...

КОМЕНТАРІ