На Вінничині 11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

На Вінничині 11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

12.04.17 09:16 0 567
Щороку, 11 квітня, з метою належного вшанування громадян України, які під час Другої світової війни 1939-1945 років постраждали від нацистських переслідувань та пройшли через ув'язнення в концентраційних таборах, в Україні відзначається Міжнародний день визволення в'язнів фашистських таборів.

Нагадаємо, що Міжнародний день визволення в'язнів фашистських таборів – пам'ятна дата, що відзначається в Україні 11 квітня у зв'язку з подією, яка сталася цього дня 1945 року, коли в'язні концентраційного табору Бухенвальд почали організоване збройне повстання та захопили табір.

Існування концентраційних таборів – один з прикладів жахливих злочинів проти людства, які вчиняли гітлерівці на територіях поневолених народів. Серед них – масові розстріли на окупованих територіях, насильницьке вивезення до Рейху та планомірне вбивство дорослих і дітей на численних «фабриках смерті», через які довелося пройти тисячам українців, багато з яких стали жертвами тортур та непосильної каторжної праці.

Як зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій: «Тисячі українців пройшли через жахіття голоду, катувань та винищення в ході Другої світової війни 1939-1945 років через ув'язнення в концентраційних таборах. Але при цьому, вони не втратили надію, силу духу у боротьбі за краще майбутнє й зберегли свою людяність, яка робить людину – людиною. Без сумніву, покоління, яке пережило страшні події нацистських переслідувань та ув'язнення у концентраційних таборах, стоїть на сторожі справедливості в контексті побудови нової європейської України».

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: Тернополян закликають ...

КОМЕНТАРІ