У Вінницькій області розглядали гендерні аспекти у галузі охорони здоров’я (+фото)

У Вінницькій області розглядали гендерні аспекти у галузі охорони здоров’я (+фото)

12.04.17 13:52 0 508
З метою підвищення обізнаності державних службовців, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері охорони здоров'я, та керівників закладів охорони здоров'я у сфері забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків 10 квітня 2017 року проведено тренінг «Гендерні аспекти у галузі охорони здоров'я».

Захід проведено Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

На тренінгу здійснено огляд законодавства щодо гендерної рівності в Україні, розглянуто інституційні національні механізми, принцип рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Учасники заходу обговорювали питання забезпечення рівних можливостей жінкам і чоловікам щодо поєднання професійних та сімейних обов'язків, презентовано методику «3 Р».

Особливу увагу було спрямовано на питання щодо важливості практичного застосування гендерних підходів у закладах охорони здоров'я, врахування гендерних аспектів керівниками закладів охорони здоров'я при плануванні роботи цих закладів, у тому числі при наданні медичних послуг жінкам та чоловікам різних верств населення.

Учасники тренінгу висловили думку, що упровадження принципів рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері охорони здоров'я є запорукою ефективного розв'язання нагальних питань, однією з важливих умов позитивних змін, забезпечення права кожної людини на отримання якісної медичної допомоги.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Змагання з волейболу ...

КОМЕНТАРІ