На Вінничині експертна рада з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі розглянула скаргу щодо обурливого рекламного зображення (+фото)

На Вінничині експертна рада з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі розглянула скаргу щодо обурливого рекламного зображення (+фото)

12.04.17 11:20 0 522
У Вінницькій області 6 квітня 2017 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі, що діє при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

На засіданні Експертної ради учасники погодили її оновлений склад, до якого увійшли фахівці та експерти з гендерних питань: депутати Вінницької обласної Ради (за згодою), посадові особи місцевих органів виконавчої влади, представники громадських організацій, громадські активісти, юристи. Крім того, обговорили деякі питання щодо Положення Експертної ради, згідно з яким у подальшому функціонуватиме консультативно-дорадчий орган.

Одним із пріоритетних завдань Експертної ради є вироблення методів запобігання та протидії порушенням рівного статусу жінок і чоловіків на основі експертної діяльності щодо розгляду звернень громадян.

На цьому засіданні члени Експертної ради розглянули звернення громадянки, обуреної зовнішньою рекламою житлового комплексу «Набережний квартал», розміщеною на біл-борді у м. Вінниця, на якій зображені оголені частини жіночого тіла, зокрема жіночий бюст, з написом «На нас можно положиться».

Під час розгляду скарги учасники засідання висловили свою чітку та конструктивну позицію. Всі члени Експертної ради одноголосно прийняли рішення, що зазначена реклама є дискримінаційною за ознакою статі, порушує етичні, гуманістичні та моральні норми, нехтує правилами пристойності.

«Репрезентація жіночого тіла, як частини рекламованого товару,- зазначила у своєму виступі Наталія Козлова, голова громадської організації «Прогресивні жінки», - жодним чином не допомагає зрозуміти якість запропонованого товару і демонструє зневажливе ставлення до жінки. Таким чином, жінка сприймається як товар, що дискримінує її за ознакою статі».

Експертна рада узгодила алгоритм подальших дій щодо усунення виявлених у зверненні за фактами дискримінації за ознакою статі порушень і їх причин.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Реалізовано ще один ...

КОМЕНТАРІ