Вінничина: на Хмільниччині діти та бійці АТО створювали Великодні писанки (+фото)

Вінничина: на Хмільниччині діти та бійці АТО створювали Великодні писанки (+фото)

12.04.17 11:50 0 602
Третій рік поспіль, перед Великодніми святами у Хмільницькому районному будинку культури службою у справах дітей Хмільницької районної державної адміністрації в партнерстві з районною бібліотекою для дорослих – за підтримки відділу культури та туризму Хмільницької районної державної адміністрації організовано та проведено акцію «Великодня писанка».

Знаково, що діти, які знаходяться під опікою, у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу Хмільницького району та бійці АТО, що перебувають на реабілітації та лікуванні у клінічному військовому санаторії м.Хмільника долучились до написання великодньої писанки.

Майстер-клас з написання писанок незмінно провів член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Дмитро Власійчук. Він розпочав заняття з короткого опису, що символізує писанка для українського народу. Учасники заходу дізнались про те, що яйце – є символом народження, джерелом життя. Невід'ємною частиною свята Великодня є писанки, що приносять кожному щастя, захищають від усього злого, зцілюють від хвороб. Писанка не просто розфарбоване яйце, а - символ Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості.

Дмитро Власійчук розповів присутнім про таїнство написання писанки, про її символіку, про традиції розписування яєць в різних місцевостях.

Вихованці прийомних сімей, дитячих будинків створили справжній святковий настрій для бійців АТО – одягли вишиванки, підготували музичні номери, декламували вірші, пригощали домашніми смаколиками та подарували на щастя кожному військовослужбовцю сувеніри, виготовлені власноруч.

Військовослужбовці, в свою чергу, також привітали дітей солодкими подарунками.

Крім того, всі учасники заходу відвідали арт-галерею «Хмільник-мистецький», де були представлені роботи Дмитра Власійчука, що виконані в техніці витинанки.

На завершення цікавої та змістовної зустрічі начальник служби у справах дітей Хмільницької райдержадміністрації Оксана Костюк подякували всім присутнім за створення гармонійної атмосфери стародавніх українських традицій, які діти та дорослі зможуть внести в свої сім'ї та відзначила, що кожна людина народжується для добрих справ і творчості, весняні свята символізують відродження і оновлення не тільки природи, а й людини, сподівання на кращу долю.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучанина судитимуть за ...
Наступна новина: Укомплектовувати ...

КОМЕНТАРІ