Завдяки допомозі міста міграційна служба в Чернігові тепер має кращі умови та працює швидше

Завдяки допомозі міста міграційна служба в Чернігові тепер має кращі умови та працює швидше

12.04.17 11:00 0 441
Незабаром у Чернігові планується відкриття першого в Україні Паспортного центру при Управлінні Державної міграційної служби України. Про це повідомила начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук'янець 10 квітня, на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міста.

За її словами, створення такого Центру дозволить збільшити надходження до міського бюджету за рахунок збільшення кількості відвідувачів і покращення якості обслуговування. Центр буде знаходитися в нинішньому приміщенні довідково-адресного бюро. Воно ж буде переведене в інші кімнати, які вже відремонтовані.

Будівля за адресою вул. Шевченка, 51-а, в якому розташоване Управління ДМС, належить громаді міста Чернігова. І в 2016 році з міського бюджету виділялися кошти на її ремонт у сумі 958,2 тис грн. На нараді йшлося про те, що в цьому випадку кошти використані ефективно. Адже зросла якість роботи служби, а вкладені кошти вже повернулися місту.

Виконані будівлі роботи (відремонтована покрівля та здійснена заміна пошкоджених вікон) дозволили перемістити бек-офіс на верхній поверх і збільшити площу фронт-офісу. Тепер на першому поверсі встановлені додаткові автоматизовані робочі місця, завдяки яким загальна кількість наданих послуг зросла, а термін розгляду заяв від громадян скоротився. Ксенія Лук'янець повідомила, що наразі встановлено п'ять додаткових робочих місць для оформлення паспортних документів, а до цього їх на місто було всього вісім.

- Звичайно, значне зростання надходжень пов'язане зі збільшенням розмірів держмита. Але поліпшення умов надання адміністративних послуг теж веде до збільшення кількості людей, що їх отримують, отже й до збільшення бюджетних надходжень, - сказала начальник УДМС. - За І квартал 2017 року, у порівнянні з минулим роком, бюджетні надходження збільшилися на 30%. Вже зараз можна спрогнозувати орієнтовне збільшення річних показників як мінімум на 35%.

Чернігівський міський голова погодився з тим, що в даному випадку витрати міста були ефективними:

- Місто відремонтувало своє приміщення, яке належить громаді. Ми спрямували видатки для того, щоб зберегти її майно, і при цьому протягом першого кварталу надходження до міського бюджету склали не менше, ніж було затрачено на ремонт цієї будівлі, - підкреслив він.

Владислав Атрошенкоповідомив, що ті невеликі видатки, які ще потрібні для завершення робіт, у міському бюджеті вже закладені.

Начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області подякувала міській раді за потрібну та дієву допомогу.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ