Види воріт для гаража

Види воріт для гаража

12.04.17 22:41 0 1216

У будь-якого власника приватного будинку з гаражем виникає питання: "Які гаражні ворота в ньому поставити?". Дати відповідь на це запитання нам допоможе співробітник спеціалізованого цеху по металоконструкціях «Ворота Вікінг»: http://worota.com.ua/.

Основні різновиди гаражних воріт:

  • Розпашні;
  • Відкатні;
  • Секційні;
  • Рулонні;
  • Складчасті;
  • Підйомно-поворотні.

Розпашні гаражні ворота

Дані ворота для гаража або ділянки - це класика. Вони бувають одно- або двостулковими. Перший варіант вже давно не використовується через можливість провисання стулки під дією крутного моменту. Основою воріт може бути металевий лист зі сталевим каркасом, або сендвіч панелі з пінопластом або мінеральною ватою між листами.

Незручність використання розпашних воріт в тому, що для їх відкривання потрібно багато місця за межами гаража. Це не завжди зручно, а іноді і неможливо. Але серед переваг таких воріт слід виділити простоту конструкції, легкість установки хвіртки всередині воріт, а також невелику вартість і широкі дизайнерські можливості.

Відкатні ворота для гаража

Такі ворота вимагають наявності вільного місця для відкату. Величина необхідного простору прямо пропорційна ширині гаражної стулки. Спеціальна роликова система відводить конструкцію в сторону. Монтуватися такі ворота можуть як зсередини, і зовні гаража.

Головні переваги конструкції:

  • Економія простору;
  • Не потрібно розчищати сніг перед гаражем, як у випадку з розпашними воротами;
  • Міцність і надійність.

Секційні ворота для гаража

В залежності від системи вони можуть мати висоту 2 - 4 метра. Відкриття секційних воріт здійснюється завдяки укладенню полотна воріт вгорі під стелею зсередини гаража.

Купити ворота для гаража секційного типу можна лише через їх основну перевагу: значну економію вільного гаражного простору і території за його межами.

Серед недоліків секційних воріт: складність конструкції та їх ціна.

Рулонні ворота для гаража

Такі ворота не знайшли широко застосування в сучасних гаражах через складність їх конструкції та деякі інші чинники. Зсередини гаража встановлюється короб з валом, на який намотуються профільовані горизонтальні ламелі при відкритті воріт.

Складчасті ворота для гаража

Цей тип воріт цікавий тим, що при відкритті конструкція складається гармошкою вгору або в бік. Хоч за своєю суттю складчасті ворота для гаража, ціна на які більша, ніж на розпашні, є їх різновидом, але вони відрізняються певною економією місця.

Недолік: складна конструкція і ненадійна система.

Гаражні ворота підйомно-поворотного типу

Відкриття таких воріт здійснюється шарнірно-важільним механізмом. При відкритті полотна стулка пересувається по напрямних під стелю. Відкритий стан воріт має на увазі розташування полотна паралельно стелі гаража.

Переваги: економія місця.

Недоліки: погана стійкість до проникненням.

Висновки

Головне, на що слід звертати увагу, вибираючи ворота для гаража - це рівень захисту від злому і зручність використання. Безпека і надійність конструкції залежить не тільки від типу воріт, але і від використовуваних матеріалів. Для приватних будинків, у яких гараж є прибудовою і ворота видно як на долоні, важливо також подбати про дизайн воріт. Адже негарна конструкція полотна може зіпсувати зовнішній вигляд будинку.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ