На Тернопільщині побувала делегація Національної ради української національної меншини Сербії

На Тернопільщині побувала делегація Національної ради української національної меншини Сербії

13.04.17 08:30 0 525
Тернопільщину 12 квітня відвідала делегація Національної ради української національної меншини Сербії. Для поглиблення співпраці між обласної держаною адміністрацією, обласною радою та Національною Радою Української Меншини Сербії в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю, підписаного 26 жовтня 2007 року, почесні гості офіційно зустрілися з представниками місцевої влади.

«За десять років нашого співробітництва ви стали для нас друзями і партнерами. За цей час були втілені в життя конкретні заходи, які принесли плідні результати. Зокрема, реалізований у 2009-2010 роках проект літньої школи україністики, екскурсійна місія «Слідами наших предків», участь тернопільських делегацій у фестивалях української пісні. Зроблено вже чимало і я переконаний, що у майбутньому вдасться зробити ще більше», — зазначив керівник апарату-заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс.

Він висловив особливу подяку за організацію відпочинку та оздоровлення групи дітей з сімей військовослужбовців краю та учасників антитерористичної операції. А також користуючись нагодою, запросив почесних гостей на Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest-2017», що відбудеться 25 травня. Крім двосторонньої співпраці у мистецькій сфері, Ігор Вонс висловив сподівання й на встановлення бізнес-контактів із залученням підприємців Сербії та українських представників бізнесу для обміну досвідом, пошуків вдалих інвестиційних проектів тощо.

Під час офіційної зустрічі голова Національної ради української національної меншини Сербії Йозо Сапун, секретар Далібор П'єкні та член Національної ради української національної меншини Сербії, голова Українського центру «Кобзар» Міро Калинюк переглянули фільм про потенціал Тернопілля.

« як ніколи важливо розвивати економічний потенціал області. Для залучення іноземних інвестицій необхідна хороша промоція і вірю, що наша українська діаспора зможе гідно представити нас у світі», — наголосив Ігор Вонс.

У свою чергу голова Національної ради української національної меншини Сербії Йозо Сапун зазначив, що також цінує таку двосторонню співпрацю.

«Ваші мистецькі колективи брали участь в наших фестивалях. А у нас гастролювали актори тернопільського лялькового театру і наші діти чи не вперше у житті бачили щось подібне. Школярі відвідували заняття літньої школи Україністики й отримали масу позитивних вражень. Надіємося й на подальше наше співробітництво», — зазначив Йозо Сапун.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Адреси чернігівських ...

КОМЕНТАРІ