На Вінничині координаційною радою з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді напрацьовано перші кроки щодо реалізації цільової програми (+фото)

На Вінничині координаційною радою з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді напрацьовано перші кроки щодо реалізації цільової програми (+фото)

13.04.17 12:41 0 570
В приміщенні обласної державної адміністрації відбулось перше засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання під керівництвом заступника голови-директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка.

«Хочу зазначити, що Президентом України та Урядом нашої держави прийнято ряд нормативних документів, які стосуються формування свідомого, патріотично-вихованого громадянина України. Тому, на виконання указу Президента від 13 жовтня 2015 р. «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді» і відповідної постанови Кабінету міністрів України від грудня 2016 головою обласної державної адміністрації підписане розпорядження «Про затвердження положення про координаційну раду» і «Про затвердження складу координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання». В свою чергу обласною Радою прийнято обласну цільову програму з національно-патріотичного виховання, якою передбачено фінансування низки заходів в сфері національно-патріотичного виховання», - зазначив Ігор Івасюк.

Про виконання обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки та про стан підготовки та проведення заходів національно-патріотичного спрямування поінформувала директор Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

«Найбільша важливість обласної соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки полягає в тому, що переважна більшість заходів, які закладені в основу цієї програми, розроблені громадськими організаціями, громадськими діячами, які переймаються питаннями національно-патріотичного виховання молоді. На сьогоднішній день головним завданням координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання є розробка і затвердження плану заходів на виконання зазначеної програми, який необхідно напрацювати і подати голові обласної державної адміністрації на затвердження», - наголосила Наталя Заболотна.

Також, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики зазначила, що на 2017 рік передбачено 970 тис. грн., а це становить 100% фінансування тих заходів, які реалізовуються на виконання зазначеної програми.

За підсумками проведеної наради утворено робочу групу по створенню обласного центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді і його осередків в районах області відповідно до пункту 4.4 зазначеної програми. В свою чергу, представник з Хмільницького району зауважив про необхідність більш ретельного підходу до створення зазначених осередків і необхідності погодження даного питання з громадськістю району.

Також взято до уваги ініціативи громадськості в даній галузі та прийнято рішення по залученню і співпраці координаційної ради з громадськими організації з питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку підопічні ...
Наступна новина: Волинянина,який збив на ...

КОМЕНТАРІ