Вінниччина готується відзначити День Європи (+фото)

Вінниччина готується відзначити День Європи (+фото)

13.04.17 11:52 0 515
12 квітня в залі засідань ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулося засідання оргкомітету щодо відзначення в області Дня Європи.

Розпочинаючи засідання Андрій Гижко відзначив, що основні заходи відбуватимуться традиційно в обласному центрі. Також, за його словами, цьогоріч напередодні відзначення Дня Європи планується приїзд великої економічної місії з Нідерландів. « ми маємо напрацювати загальну концепцію відзначення Дня Європи в області та окремо ознайомитись з заходами, які будуть проходити у Вінниці» - відмітив Андрій Гижко.

У свою чергу присутня на засідання заступник Вінницького міського голови Галина Якубович відзначила, що програма відповідних заходів по місту вже затверджена.

«День Європи у місті проходитиме 20 травня. Урочисте відкриття буде цього ж дня з 14.00 до 15.00 години – традиційно на Майдані Незалежності» - наголосила Галина Якубович.

Також вона відмітила, що вулиця Соборна цього року буде перекрита трохи більше часу - з 12.00 до 20.00 години. Концертна програма буде озвучена ближче до святкування, локації – традиційно по всій центральній частині міста.

«Проаналізувавши минулорічні заходи ми спостерігаємо інтерес вінничан до європейської кухні, тому цього року буде збільшено таких місць»,- відзначила посадовець.

Цього року Вінниця святкує 10-ий ювілейний День Європи, тому за словами Галини Якубович заплановано родзинку свята, але це має бути 19 травня – змагання з драгонботу на річці Південний Буг.

Ці змагання проходитимуть вперше на теренах області і будуть яскравою феєрією. Також, за її словами Вінницька міська рада на День Європи запросила 80 міжнародних партнерів.

Директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко більш детальніше зупинився на програмі перебування делегації з Нідерландів. Він відзначив, що за попередньою інформацією очолюватиме її посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер.

Також, за словами Володимира Мережка,представники делегації мають на меті провести в області семінари, відвідати підприємства, поспілкуватися з представниками промислових компаній та бізнесу.

Підводячи підсумки засідання перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко відмітив, що хоч і до святкування є ще достатньо часу, але вже необхідно детально опрацьовувати всі заходи, формувати плани та готуватись до проведення Дня Європи на високому рівні.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Різновиди систем ...

КОМЕНТАРІ