Чернівці: Українська сторона висловила подяку Чехії за підтримку територіальної цілісності України

Чернівці: Українська сторона висловила подяку Чехії за підтримку територіальної цілісності України

13.04.17 09:21 0 537
12 квітня заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимир Середюк разом з представниками крайової влади взяв участь у зустрічі з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові паном Павелом Пешеком.

Дипломат висловився на користь якнайшвидшого повернення під контроль Уряду України Автономної Республіки Крим і тимчасово окупованих територій східних областей, а також розповів про внесок Чеської Республіки у справу реабілітації учасників Революції Гідності, які постраждали під час подій на Майдані. «Маю на меті відвідати сім областей, які входять у консульський округ Генерального Консульства Чеської Республіки у Львові. Приємно вражений та захоплений містом Чернівці та Чернівецькою областю. Вважаю, що у Буковини є великий туристичний потенціал і ми готові співпрацювати у цьому напрямку, – зазначив Павел Пешек. – Ми вітаємо Україну з отриманням безвізового режиму, але хочемо, щоб українці розуміли, які особливості перебування у шенгенській зоні для того, щоб не виникло негативних ситуацій. Тому маємо на меті провести інформаційні кампанії для роз'яснення правил щодо безвізового режиму».

Представники української сторони висловили щиру подяку пану Павелу Пешеку за підтримку територіальної цілісності України, за надання допомоги у лікуванні поранених на Майдані учасників Революції гідності, а також відзначили, що Буковину та Чеську Республіку поєднує спільне історичне минуле та багате культурне надбання.

Сторони також обговорили можливі напрями співпраці у галузях економіки, освіти, культури, науки та енергозбереження, а також шляхи обміну інформацією у випадках надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На строкову військову ...
Наступна новина: Майже 6,7 тисяч вінничан ...

КОМЕНТАРІ