У Волинській області у прокуратурі обговорили питання протидії торгівлі людьми та незаконній міграції.

У Волинській області у прокуратурі обговорили питання протидії торгівлі людьми та незаконній міграції.

13.04.17 14:28 0 564
У прокуратурі Волині відбулася міжвідомча нарада керівників органів державної влади та правоохоронних органів області з питань протидії торгівлі людьми та незаконній міграції.

У нараді взяли участь також голова Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми Віктор Вальчук та голова правління ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом`юк.

Розпочинаючи засідання, прокурор області Максим Киричук наголосив, що вжиті правоохоронними органами області заходи протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, не забезпечили реальної та системної протидії як внутрішньодержавній, так і міждержавній торгівлі людьми.

При цьому завдяки своєчасному узгодженню діяльності територіальних підрозділів органів національної поліції, державної прикордонної служби та органів безпеки у минулому й поточному роках викрито й припинено діяльність трьох організованих злочинних груп, які здійснювали незаконне переправляння осіб через державний кордон України.

Зважаючи на прикордонне розташування регіону, складну соціально-економічну ситуацію в державі, схильність громадян приймати ризиковані пропозиції працевлаштування, є потреба у негайній активізації правоохоронної діяльності та проведенні спільних інформаційних кампаній правоохоронних органів, органів виконавчої влади із залученням громадських організацій задля роз’яснення населенню ризиків потрапляння в пов’язані з торгівлею людьми ситуації.

Особливої уваги потребує захист найбільш уразливих верств населення, передусім вихованців інтернатів, дитячих будинків, дітей з неблагополучних сімей, а також внутрішньо переміщених осіб, недопущення їх сексуальної та трудової експлуатації, у тому числі і змушування до жебракування, усиновлення в комерційних цілях.

Гостро стоїть питання протидії протиправній експлуатації на тіньовому ринку праці та незаконного позбавлення волі осіб, які опинились у складних життєвих умовах, не мають місця проживання, а також виявлення злочинних груп, які з території держави здійснюють торгівлю людьми на міжнародному рівні з метою незаконної трансплантації органів, сурогатного материнства, жебрацтва, трудової та сексуальної експлуатації.

За результатами обговорення учасниками наради розроблено низку заходів задля забезпечення в області ефективної протидії торгівлі людьми та незаконній міграції.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині державні ...
Наступна новина: В Луцьку у дні футбольних ...

КОМЕНТАРІ