Різновиди систем відеоспостереження

Різновиди систем відеоспостереження

13.04.17 12:12 0 1042

Системи відеоспостереження призначені для візуального контролю за ситуацією на об'єкті та реєстрації подій. Вони можуть працювати як самостійна система безпеки або як компонент інтегрованих систем безпеки.

Відеосистема може бути кольоровою або чорно-білою (ч / б). У переважній більшості застосовуються ч / б відеосистеми, тому що вони значно дешевші кольорових і мають велику роздільну здатність. Кольорові відеосистеми використовують тоді, коли колір несе істотну додаткову інформацію про об'єкт контролю (колір волосся, одягу і т. п.) або, наприклад, про колір охоронюваних автомобілів.

Вибираючи систему відеоспостереження необхідно чітко уявляти завдання які буде вирішувати дана система. Від цього буде залежати її архітектура і склад.

Далі ми розглянемо основні різновиди систем відоспостереження.

Всі існуючі системи умовно можна розділити на такі типи:

  • відеоконтроль;
  • відеоспостереження;
  • відеоохорона;
  • відеозахист.

Різновиди спостереження:

  • відкрите демонстративне;
  • відкрите малопомітне;
  • приховане.

На сьогоднішній день існує кілька різновидів систем відеоспостереження, таких як:

  • аналогові;
  • цифрові;
  • комп'ютерні;
  • IP-системи.

Аналогові системи відеоспостереження використовуються все рідше і тільки в тих випадках коли з якихось причин необхідно вести запис на відеокасети. Такі системи будуються на базі квадраторів (мультиплексорів) і спецвідеомагнітофонів з функцією тривалого запису.

Цифрові системи відеоспостереження
набагато функціональніші. Мають більш гнучкі можливості по роботі з відео і аудіо інформацією і більш прості в обслуговуванні. Основним компонентом такої системи є цифровий відеореєстратор - Digital Video Recorder (DVR). До відеорегістатора підключаються аналогові відеокамери, оцифровка відеосигналу відбувається всередині відеореєстратора. Запис проводиться на комп'ютерний жорсткий диск встановлений всередині реєстратора. Більшість сучасні моделі відеореєстраторів мають можливість управляти поворотними пристроями відеокамер, працювати через інтернет і підключати кілька накопичувачів для збільшення часу запису.

Комп'ютерні системи будуються на базі спеціалізованих плат відеозахвату, які встановлюються в комп'ютер. Функціональність таких систем визначається програмним забезпеченням, що надається з платою захоплення. Комп'ютерні системи відомих виробників мають на увазі можливість інтеграції в складний комплекс технічних засобів безпеки.

IP системи це відносно новий, але швидко розвиваючийся напрямок CCTV. Основу IP систем складають спеціальні відеокамери, які мають вбудовану мережеву плату для підключення до LAN або Internet. Оцифровка і стиснення відеосигналу відбувається всередині самої камери. Перегляд і управління такими камерами можна здійснювати з будь-якого комп'ютера підключеного до мережі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вінниччина готується ...
Наступна новина: В Луцьку підопічні ...

КОМЕНТАРІ