У Луцьку розпочалася виставка-конкурс “Писанковий дивосвіт”

У Луцьку розпочалася виставка-конкурс “Писанковий дивосвіт”

14.04.17 08:15 0 528
Уже 21-й рік поспіль напередодні Великодніх свят у нашому місті відбувається виставка-конкурс “Писанковий дивосвіт”. Традиційно організаторами виставки є департамент культури міської ради та Луцька художня школа. Цьогоріч в експозиції представлено 556 писанок, створених руками 144-х юних художників.

В урочистому відкритті виставки взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів, директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк, пердставники духовенства, мистецтвознавці, учні художньої школи, їхні батьки та друзі.

У мистецькому проекті, який вже став традиційним для Луцька, взяли участь діти віком від 8 до 18 років. Роботи, представлені на конкурс, є авторськими і виконаними у традиційній манері – восковим розписом, з фарбуванням природними або хімічними барвниками.

Метою конкурсу є збереження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису, утвердження національних Великодніх традицій, залучення дітей до вивчення та популяризації унікальної традиційної української писанки, виявлення і підтримки творчо-обдарованих дітей.

Звертаючись до присутніх, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що з кожним роком проект “Писанковий дивосвіт” набирає обертів та збільшується увага до нього із боку суспільства. “Приємно, що написання писанок займає особливе місце у навчальній програмі Луцької художньої школи. Ця справа є доволі складною і кропіткою, але результат того вартий, адже писанка — це символ доброти, благополуччя та надії на краще. Завдяки подібним проектам діти і молодь мають можливість зробити свій внесок у розвиток та примноження давніх українських традицій. А це допоможе зберегти мистецтво писанкарства для наступних поколінь”, - підкреслив він.

Директор Луцької художньої школи, заслужений працівник культури України Іван Гаврилюк акцентував на тому, що це виставка нашої духовної енергетики, адже у писанкарстві закладена велика традиція, символіка, пронесена крізь століття. Він пригадав, як 20 років тому розпочинався конкурс “Писанковий дивосвіт”. За його словами, цей проект виправдав себе і за цей час писанкарству навчилось багато дітей.

Директор департаменту культури Тетяна Гнатів додала, що за 21 рік проведення заходу у виставці взяли участь близько п'яти тисяч учасників та експонувалося понад 16 тисяч писанок. Також вона висловила подяку представникам міської влади за підтримку у проведенні мистецьких заходів та творчих проектів.

Після вітальних слів вихованці художньої школи отримали з рук представників влади та культурних діячів відзнаки та подарунки за участь у конкурсі “Писанковий дивосвіт”.

Виставка експонуватиметься у приміщенні арт-галереї “Луцьк” протягом Великодніх свят. Запрошуємо лучан та гостей міста переглянути роботи юних майстрів писанкарства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Релігійні організації ...

КОМЕНТАРІ