Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко взяв участь у бізнес-зустрічі з банкіром Європейського банку реконструкції та розвитку (+фото)

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко взяв участь у бізнес-зустрічі з банкіром Європейського банку реконструкції та розвитку (+фото)

14.04.17 11:00 0 530
Також, у зустрічі взяли участь представники обласної та міської влади, керівники бізнес-структур, провідні банкіри програми фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу, представники інститутів з розвитку бізнесу, громадські діячі.

Слід зазначити, що європейський банк реконструкції та розвитку, акціонерами якого є 65 країн та дві міжнародні організації, підтримує розвиток ринкової економіки та демократії.

Окрім того, грантову підтримку малому та середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. В рамках грантової підтримки ЄБРР допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих місцевих консультантів та міжнародних експертів-практиків, здатних якісно трансформувати їх бізнес, та надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.

«Світова практика показує, що саме малий і середній бізнес – основа розвитку економіки будь-якого регіону, основа формування місцевих бюджетів, зайнятості населення та формування валового національного продукту. Підтримка малого та середнього бізнесу набуває надзвичайної ваги. Гранти Європейського банку реконструкції та розвитку – це той механізм безповоротної грошової допомоги, який результативно працює в Україні з 2010 року», – зазначив Андрій Гижко.

Вартий уваги і той факт, що за час своєї діяльності в Україні ЄБРР надав грантову підтримку більш ніж на 722 малим та середнім вітчизняним підприємствам на суму понад 15,7 млн. євро. Зазначене фінансування забезпечено структурами Європейського Союзу, урядами США та Швеції.

«У Вінницькій області заплановано створення центру підтримки бізнесу в рамках Ініціативи EU4Business. Загалом таких центрів підтримки бізнесу заплановано створити 15 у різних регіонах України. Зазначу, що в 2016 році в рамках даної ініціативи підписано угоду між Європейським Союзом та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо виділення 28 млн. євро на консультаційну, інформаційну, навчальну та іншу підтримку малого та середнього бізнесу в Україні», – повідомила керівник Центру підтримки бізнесу у Вінницькій області та організатор даного заходу Надія Лисецька.

Зазначається, що окрім створення центру підтримки бізнесу у Вінницькій області, який є інформаційним партнером ЄБРР, в рамках Ініціативи EU4Business передбачено фінансування малих та середніх підприємств області з боку ЄБРР у розмірі 12 млн. євро.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ