Сергій Савчук: Євросоюз підтримує курс України до розбудови ринку відновлюваних джерел енергії

Сергій Савчук: Євросоюз підтримує курс України до розбудови ринку відновлюваних джерел енергії

14.04.17 11:05 0 555
Стан розвитку відновлюваної енергетики в Україні, останні законодавчі перемоги та шляхи залучення інвесторів на цей ринок.

Це презентував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Серед нещодавніх успіхів Голова Агентства відзначив прийняття Парламентом закону, який стимулюватиме виробництво тепла з альтернативних джерел. Наразі закон підписано Президентом України.

Ще одна важлива ініціатива – законопроект № 6081, яким пропонується усунути спекулятивну складову при приєднанні об'єктів з відновлюваної енергетики до мереж. Ключова ідея – встановити конкретний строк дії технічних умов на підключення до мереж, а саме – 3 роки. Законопроект схвалено на засіданнях двох профільних Комітетів ВРУ.

«Удосконалюючи законодавче поле, ми переслідуємо єдину мету – створити сприятливі умови для роботи бізнесу та інвесторів у цій сфері, - підкреслив Сергій Савчук та пояснив: В Україні вкрай необхідно збільшувати потужності об'єктів відновлюваної енергетики. Це, у свою чергу, потребує близько 16 млрд євро інвестицій до 2020 року».

Обговорюючи низку інших законопроектів, розроблених Агентством, сторони також наголосили на тому, що одним з важливих факторів для розвитку ринку «зелених» проектів та залучення інвестицій є широкомасштабна популяризація. Публічні заходи, особливо міжнародного рівня, – це потужна платформа для діалогу влади та бізнесу, презентації інвестиційно-привабливих проектів, налагодження ділових зв'язків та проведення переговорів з потенційними інвесторами.

Однією з таких платформ стане Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з відновлюваної енергетики, який планує провести Держенергоефективності восени цього року. Представники Делегації ЄС в Україні Йоганнес Баур та Сімоне Раудіно разом з Держенергоефективності обговорили спільну участь європейської спільноти у зазначеному заході.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перший заступник голови ...
Наступна новина: На Вінничині в обласному ...

КОМЕНТАРІ