На відкриття ФАПу у село Ільківка,що у Вінницькому районі,завітали представники Посольства Німеччини (+фото)

На відкриття ФАПу у село Ільківка,що у Вінницькому районі,завітали представники Посольства Німеччини (+фото)

14.04.17 09:47 0 593
До Ільківської сільської ради Вінницького району 12 квітня на урочисте відкриття оновленого ФАПу завітали представники Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні у складі першого секретаря, радника з питань економічного співробітництва та розвитку Андреаса Отто та фахівця економічного відділу Світлани Чеботар, які надали фінансову підтримку для реалізації Проекту «Створення педіатричної кімнати для огляду і лікування дітей у сільській місцевості».

Ще донедавна медичний заклад у Ільківці, що обслуговує 550 людей різного віку, перебував у жалюгідному стані. Кошти на його ремонт дотаційна сільська рада виділити з бюджету не мала змоги. Тож досвідчена і наполеглива очільниця громади Тетяна Петровська вирішила задля цього скооперувати можливості місцевих фермерів та зарубіжних інвесторів. У цій справі їй допомогла Громадська організація «Центр регіонального розвитку», керівник якої Юрій Царук, маючи за плечима 20 років стажу роботи сільським головою, охоче сприяє своїм небайдужим колегам у вирішенні проблем громад за допомогою написання грантових проектів.

Ось і цього разу у рамках проекту «Створення педіатричної кімнати для огляду і лікування дітей у сільській місцевості», реалізованого за фінансової підтримки посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні, було відремонтовано та обладнано необхідним сучасним медичним устаткуванням одну із двох кімнат ФАПу, облаштовно в ній електроопалення, підведено воду. Аналогічна приємна метаморфоза, щоправда, за участі місцевих фермерів, трапилася й з іншою кімнатою, і опалюватиметься вона газом. Хоча й перевірену роками грубку, про всяк випадок, у медичному закладі теж залишили.

На урочисте відкриття ФАПу, окрім сільського голови Тетяни Петровської, завітали й голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко, голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський та інші поважні гості.

«Завдяки ініціативі громадських організацій, в територіальні громади залучаються кошти Євросоюзу і відбуваються такі позитивні зміни. шнє відкриття оновленого ФАПу - це зовсім маленька цеглинка у співпраці між Німеччиною і Україною. Найбільшою часткою проектів, які підтримує Німеччина - це децентралізація та енергоефективність. Але все ж таки, в нас є ці мікрогранти, які ми проводимо кожного року. І вас, як район, запрошуємо брати в них участь з іншими проектами», - наголосив Андреас Отто.

У свою чергу, Михайло Демченко подякував представникам Посольства Федеративної Республіки Німеччина за підтримку проекту: «Ми будемо раді співпрацювати і в подальшому та підтримувати різного роду проекти. Керівництво району всіляко сприятиме в розбудові і покращенню життя громади. Пане Андреас, ми вдячні Вам за співпрацю, за Вашу партнерську підтримку в такий важкий для України час. Будемо завжди раді Вас бачити на теренах Вінницького району», - зазначив очільник РДА.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На Великдень ...
Наступна новина: Юні плавці з Тернополя ...

КОМЕНТАРІ