Громадськість та експерти Вінниччини долучились до обговорення проекту закону про обіг земель сільськогосподарського призначення (+фото)

Громадськість та експерти Вінниччини долучились до обговорення проекту закону про обіг земель сільськогосподарського призначення (+фото)

14.04.17 08:46 0 487
В прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулося чергове пряме включення з Кабінетом Міністрів України в рамках проведення експертних зустрічей для обговорення пріоритетів діяльності Уряду. Цього разу в студіях обговорювали законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

З основними положеннями та завданням даного законопроекту ознайомив директор Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Краснолуцький.

За словами Олександра Краснолуцького, даним законопроектом передбачається врегулювання обігу земель сільськогосподарського призначення. «І це не лише купівля-продаж землі – це і порядок успадкування та дарування земельних ділянок», - відмітив посадовець, - «В першу чергу, це надасть право вибору громадянам розпорядитись тим майном, яке у них є. А державі - можливість продавати громадянам України та громадам для поповнення казни», - підсумував Олександр Краснолуцький.

З вінницької студії озвучив пропозиції та зауваження заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Сергій Рябцун. «В законопроекті необхідно передбачити механізм отримання інформації по припиненню громадянства власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення», - відмітив Сергій Рябцун. Також він підтримав умови врегулювання питань польових доріг та запропонував передбачити заборону передачі у власність або користування земель з моменту їх включення до Переліку земельних ділянок, права на які можливо реалізувати на земельних торгах.

Озвучив свої пропозиції та зауваження експерт, голова асоціації сільгоспвиробників у Вінницькій області Микола Панасюк. Він поділився досвідом та наголосив на необхідності наведення порядку з обліку земельних ділянок. З пропозицією зібрати «кругли й стіл» та обговорити запропонований законопроект виступив голова громадсько-політичного об'єднання «Український дім» Володимир Воловодюк.

Нагадаємо, що Урядом ініційовані щотижневі експертні онлайн-зустрічі у форматі прямого включення КМУ та областей з запрошенням у студії представників громадськості, експертів, органів влади та журналістів.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях ...
Наступна новина: На виставці-ярмарку ...

КОМЕНТАРІ